Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wildcard na webd.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Kaczy91
Witam!

Potrzebowałbym gotowego kodu do wpisania w htaccess, jak najlepiej opisanego, który działałby na serwerach webd.pl, mowa oczywiście o dynamicznych subdomenach. Szukam już tego od dłuższego czasu, jednak nie mogę znaleźć działającego rozwiązania.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
erix
A masz wildcarda w DNS ustawionego?
Kaczy91
Cytat(erix @ 23.06.2009, 21:45:36 ) *
A masz wildcarda w DNS ustawionego?

A co masz na myśli? Jak to zrobić? Jedyne co zrobiłem to poprosiłem obsługę webd.pl o aktywowanie usługi WildCard w obrębie mojej domeny.
Crozin
Na webd.pl wystarczy napisać do administratorów z prośbą o włączenie tego.
Kaczy91
Cytat(Crozin @ 23.06.2009, 21:52:54 ) *
Na webd.pl wystarczy napisać do administratorów z prośbą o włączenie tego.

jak wspomniałem w poście wcześniej, już to zrobiłem, jednak nie wiem jak te subdomeny skonfigurować.
Crozin
A co Ty chcesz tutaj konfigurować? Wszelkie nieistniejące subdomeny będą przekierowywane na stronę główną. Tyle.
Kaczy91
Cytat(Crozin @ 23.06.2009, 22:14:00 ) *
A co Ty chcesz tutaj konfigurować? Wszelkie nieistniejące subdomeny będą przekierowywane na stronę główną. Tyle.

Chcę je tak skonfigurować, aby odnosiły się do pliku wraz ze zmiennymi np: index.php?p=profile&id={login}
erix
http://pl.lmgtfy.com/?q=htaccess+wildcard

WSTYD!
Kaczy91
Cytat(erix @ 23.06.2009, 22:30:30 ) *

WSTYD! Czytać umiemy? pisałem, że przeszukiwałem google, potrzebuję gotowego, w pełni działającego kodu.
erix
Owszem, umiemy, ale ktoś chyba szukać nie umie.

Poza tym, zlecenia, to nie ten dział - gotowca nie dostaniesz. Albo sam ruszysz cztery litery i coś zrobisz, albo szukaj kogoś, kto Ci to wykona. Ale wtedy zmień dział na Giełdę Ofert.
Kaczy91
Cytat(erix @ 23.06.2009, 22:48:55 ) *
Owszem, umiemy, ale ktoś chyba szukać nie umie.

Poza tym, zlecenia, to nie ten dział - gotowca nie dostaniesz. Albo sam ruszysz cztery litery i coś zrobisz, albo szukaj kogoś, kto Ci to wykona. Ale wtedy zmień dział na Giełdę Ofert.

Dobrze opisanego gotowca jak już, mam zamiar się tego nauczyć, póki co jak widać mi nic nie idzie, najlepiej uczy się na przykładach, ale na DZIAŁAJĄCYCH przykładach
Crozin
Całe życie, każdy nauczyciel mówił mi, że jak się uczyć to robiąc/próbując samemu... od małego okłamywany :|

A na te wyniki z Googla chociaż spojrzałeś?
Kaczy91
Cytat(Crozin @ 23.06.2009, 23:24:34 ) *
Całe życie, każdy nauczyciel mówił mi, że jak się uczyć to robiąc/próbując samemu... od małego okłamywany :|
A na te wyniki z Googla chociaż spojrzałeś?

Mam nadzieję, że było to pytanie retoryczne? Czy 15 stron przejrzanych jest wystarczającym dowodem?
erix
Pod latarnią najciemniej? Na pierwszej stronie wszystko jest...

No chyba, że wyciągnąłeś gogle z szafy i przeglądasz instrukcję. haha.gif
Kaczy91
Cytat(erix @ 23.06.2009, 23:30:59 ) *
Pod latarnią najciemniej? Na pierwszej stronie wszystko jest...

No chyba, że wyciągnąłeś gogle z szafy i przeglądasz instrukcję. haha.gif

Wybacz, ale teraz widzę, że to forum jest za przeproszeniem "gówna warte", idę szukać na PCLabie, tam, na pewno mi pomogą.
erix
Foch z przytupem i melodyjką... ^^

A ja dla potomności zostawiam screena, aby udowodnić, jaki to szczyt lenistwa:
mike
Nie każdy musi programować i zajmować się rzeczami ścisłymi. Przestańcie karmić trolla.
Część osób jest za tępa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.