Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakim programem taki baner?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
_Martin_
Witam oto link do jakiegoś banera znalazłem go na stronie z filmami ;D

Link:
http://video.arbomedia.pl/bbmedia/kampania...695/66372_1_%3F

Możecie mi powiedzieć jak można zrobić taki baner co sam przeskakuje i jakim programem przedewszystkim np zebym zrobił gotowe np 5 obrazków a zrobić tak żeby sam przeskakiwał

Thx za pomoc smile.gif
matixrr
Pewnie we flashu haha.gif
Ciupaska
Gif Monie Gear
matixrr
Przecież to jest wykonane we flashu to skąd tu GIFy?
Nickel
Jeśli chcesz połączyć kilka obrazków, które będą "przeskakiwały" po określonym czasie możesz użyć jakiegokolwiek programu do robienia animowanych gifów (znajdziesz tego masę).

Natomiast jeśli chciałbyś, żeby obrazek zmieniał się po najechaniu na jakiś napis (tak jak w bannerze, który załączyłeś) to najlepiej zrobić to we flashu - spróbuj może w SWISH'u.
_Martin_
SWISH'u. - właśnie się tym bawięchodzi o samoczynne przeskakiwanie ale thx pobawie się i pokaze efekt końcowy hihi
impimp94
Również polecam Swish
sam go używam i jestem z niego bardzo zadowolny
hwao
Do tego wystarczy zwykły html+css
Ciupaska
no dokładnie, css i html wystarczy. Ale jeśli koniecznie obrazek, samo przeskakujący, to po cholere flash? Gif sobie z tym fajnie poradzi
kwiateusz
ale zauważ gif obsługuje do 256 kolorow jak mnie pamiec nie myli co jest pewnym ograniczeniem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.