Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie dynamicznie utworzonego pliku ZIP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gsmphone
Witam,

Mam taki problem:

Użytkownik wybiera z checkboxów co chcę mieć w pliku zip. Następnie naciska OK. ZIP się tworzy i zapisuje na serwerze. Chciałbym aby on się automatycznie po tym pobierał tylko nie wiem jak to zrobić:/ Nie chcę aby użytkownik musiał naciskać link który stworzyłem do tego ZIPu poprzez <a href.... tylko w momencie gdy on naciśnie OK to ZIP się zapisuję na serwerze i wyskakuję okienko do pobierania.
Z góry dziękuję za pomoc.
wookieb
Dowiedz się o force-download. Było wiele razy na forum.
gsmphone
Wiem tylko że trzeba po kombinować z header. Mam takie coś ale pobiera mi ten plik jako uszkodzony. Może ktoś potrafi go zmodyfikować?

1. <?php
  2. header('Content-type: application/zip');
  3. header('Content-Disposition: attachment; filename="plik.zip"');
  4.  
  5. echo file_get_contents("plik.zip");
  6. ?>
Spawnm
Proszę o dodanie tagów do tematu.
wookieb
Cytat(gsmphone @ 27.06.2009, 16:32:14 ) *
Może ktoś potrafi go zmodyfikować?

A czy ktoś potrafi cię zmusić do ruszenie tyłka i zastosowania się do mojej rady. Przecież pisałem ci o force-download. Tak trudno poszukać o nim informacji?
piotrooo89
ja korzystam z tego: http://elouai.com/force-download.php i hula.
gsmphone
Sprawdziłem to u mnie i dalej pobiera mi uszkodzony plik:/
Spawnm
Otwieram.
gsmphone
Jak by ktoś wiedział co mam zrobić to proszę dać znać.

Ten force-download to działa w porządku tylko tak jak pisałem... pobiera uszkodzony plik a plik jest na serwerze dobry gdy się go pobierze przez ftp
erix
Może podaj, na jakim serwerze to startujesz? Win/Linux? CGI/ISAPI? Co z phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?
gsmphone
Cytat(erix @ 3.07.2009, 13:32:25 ) *
Może podaj, na jakim serwerze to startujesz? Win/Linux? CGI/ISAPI? Co z phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?

PHP Version 4.4.8
System Linux
Server API CGI
bemol
a co jeśli przekierujesz od razu do pliku?
  1. <?php
  2. header("Location:./zipy/jakis_zip.zip");
  3. ?>

?
gsmphone
Cytat(bemol @ 5.07.2009, 18:38:46 ) *
a co jeśli przekierujesz od razu do pliku?
  1. <?php
  2. header("Location:./zipy/jakis_zip.zip");
  3. ?>

?

kuuuuuuuurde... dzięki... tyle się na kombinowałem żeby to działało i wreszcie działa:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.