Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XML]Problem z odczytem danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam Zrobiłem sobie wyświetlanie wyników we flashu, robiłem to na gotowych klasach..

1. <chart caption='Monthly Sales Summary' subcaption='Za miesiac Czerwiec' xAxisName='Wykres Miesieczny' yAxisName='Sales' yAxisMinValue='15000'  numberPrefix='Skill ' showValues='0' alternateHGridColor='FCB541' alternateHGridAlpha='20' divLineColor='FCB541' divLineAlpha='50' canvasBorderColor='666666' baseFontColor='666666' lineColor='FCB541'>
  2.      
  3.      <?
  4.      $pilkarz = mysql_query('SELECT id, id_pilkarz, data, um_3 FROM historia_skokow WHERE id_pilkarz = "'.$id.'" ORDER BY data ASC');
  5.      
  6.      while($row = mysql_fetch_assoc($pilkarz)){
  7.      //print_r($row);
  8.      $um_3 = unserialize($row['um_3']);
  9.      $um = $um_3[1]+$um_3[2];
  10.      //print_r($um_3);
  11.      echo "<set label='$um' value='$um' />";
  12.      
  13.      }
  14.      ?>
  15.  
  16.  
  17.  
  18.      <styles>
  19.            <definition>
  20.                  <style name='Anim1' type='animation' param='_xscale' start='0' duration='1' />
  21.                  <style name='Anim2' type='animation' param='_alpha' start='0' duration='0.6' />
  22.                  <style name='DataShadow' type='Shadow' alpha='40'/>
  23.            </definition>
  24.            <application>
  25.                  <apply toObject='DIVLINES' styles='Anim1' />
  26.                  <apply toObject='HGRID' styles='Anim2' />
  27.                  <apply toObject='DATALABELS' styles='DataShadow,Anim2' />
  28.      </application>      
  29.      </styles>
  30.  
  31. </chart>

Tylko nie czyta mi w xml'u.. tego

1. <?php
  2. echo "<set label='3' value='3' />";
  3. ?>

To przykładowe ale wogóle wyskakuje error o braku treści tzn danych do wyświetlenia

Jak dam to np przed pętlą while albo po to działą ale nie czyta danych w pętli,
Moze wie ktoś czamu ;D?
nospor
a sprawdzales wogole czy petla zwraca ci jakies dane? Jak ci nie zwraca to albo nie masz zadnych danych dla zadanego warunku, abo masz blad zapytania. wyswietl sobie mysql_error() po zapytaniu. jak nie bedzie bledu to wyswietl sobie dokladnie jak wyglada zapytanie i wklej do phpmyadmin
_Martin_
To tak w pętli for wyświetla mi normlanie dane w echo i dodaje do statystyk generuje i jest ok.
Tylko jak wsadzę to do pętli while to już nie!
Zaś jak wsadze w pętle while pętle for to też nie działa Po prostu jak by while nie chciało działać a odtwarza wszystko bo widzę jak napisze sobie tekst

Echo 'Petla jedzie';
TO wyświetla mi tekst raz!
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.