Zrobiłem tak, że w bazie mam tabele work, w której przechowuje id użytkownika, oraz date końca pracy w datetime.
Potem php sprawdzam po odświeżeniu strony czy już jest owa godzina i wszystko chodzi ładnie, do czasu, aż nie zbliżam się do godziny północnej... czyli jak jest już 23, wyśle postać na 2 godz do pracy, to pisze mi od razu, że misja została zakonczona. Po prostu sprawdzam datę, ale nie sprawdza mi dni chyba, tylko samą godzinę... Jak zrobić, by to zabezpieczyć? Oraz jak zrobić, by wypisać ile jeszcze czasu zostało, aby postać znów była odblokowana, kiedy wróci z "pracy"? W tej chwili zapisuje czas do pola Time i wypisuje po prostu o której wróci, a nie za ile.
Dziękuję za pomoc.
Wysyłanie postaci do pracy:
<?php $dodaj = 3600*2; if($godzina >= 24) { $godzina = $godzina - 24; } $query = mysql_query("INSERT INTO work VALUES (NULL,".$_SESSION['id'].", ".$_POST['ilosc_godzin'].", '".$end."', '".$end_h."')"); ?>
Sprawdzenie czy postać już wróciła.
<?php $dodaj = 3600*2; if($row['end_h']<$obecny_czas) { $exp = $row['hours']*10; } else { echo "Wysłałeś postać na ".$row['hours']." godzin pracy.<br />Wróci o godzinie ".$row['end_h']."<br/>"; } ?>