Jak zwykle mam problem z JS. Niestety nie mam o nim pojęcia, a potrzebuję coś zrobić bez przeładowania strony.
Potrzebuję by skrypt, który pozamieniał by mi polskie literki na "bezogonkowe "

Udało mi się zrobić coś takiego
<script type="text/javascript"> function formgenuser () { var fimie = document.getElementById('fimie').value.toLowerCase(); var fnazwisko = document.getElementById('fnazwisko').value.toLowerCase(); var fuzytkownik = document.getElementById('fuzytkownik'); if ( fimie == "" ) { document.getElementById('fimie').style.border = '2px solid red'; } if ( fnazwisko == "" ) { document.getElementById('fnazwisko').style.border = '2px solid red'; } if ( fimie != "" & fnazwisko != "" ) { document.getElementById('fimie').style.border = 'none'; document.getElementById('fnazwisko').style.border = 'none'; fuzytkownik.value = fimie[0]+fnazwisko; } } </script>
Wiem wiem, że bardzo śmieszne, ale działa jak chciałem. Problem pojawia się w polach imię i nazwisko, gdzie można wpisywać polskie znaki.
Tu moje pytanie czy jest ktoś w stanie mi pomóc w tym co napisałem tak, żeby jeszcze zamieniał mi polskie znaczki na bezogonkowe ?
Przykład:
Ktoś wpisał
Imię: Łukasz
Nazwisko: Łączońśki
Ja mam wynik łłączońśki , a chciałbym mieć llaczonski
Dzięki za pomoc