Mam problem z prawidlowym wyswietlaniem miniaturek obrazow.
Przedstawiam ponizszy kod ktory generuje miniaturke :
<?php //pobiera fragment tablicy $filearray = $di->getFileArraySlice($totaloffset, PERPAGE); //print_r($filearray); //$filearray = $di->getFileArray(); //die(print_r($filearray)); $path = ''; //określa rozmiar miniaturki $size = 100; foreach ($filearray as $key => $value) { $path = "{$di->getDirectoryName()}/$key"; 'style="border:1px solid black;margin-top:20px;" '. 'alt= "'.$value.'"/><br />'."\n"; } ?>
$filearray jest tablica zawierajaca jako klucz nazwe pliku z rozszerzeniem a jako wartosc sama nazwe pliku ale to akurat nie jest najwazniejsze. Nastepnie metoda getDirectoryName() pobiera ścieżke do pliku i zapisuje ja w zmiennej $path (jest to pierwsza komenda w petli foreach)
Nastepnie wyswietlam sobie scieżke echo $path - tak dla pewnosci czy jest poprawna, wyglada ona nastepująco dla jednego ze zdjęć
Cytat
graphics/brain scan.jpg
Narazie nie bede przedstawiał jak wygląda plik getthumb.php bo chcialem zapytac na poczatek czy sciezka do stepu do pliku jest poprawnie zdefiniowana - moze wystepuje jakis błąd gdyż zamiast miniaturek wyswietla mi sie tylko nazwa przekazana do paremetru alt="$value".
Dodam, że plik wykonywalny index.php ktroego czesc przedstawilem wyzej znajduje sie w tym samym katalogu co katalog graphics zawierający zdjecia.
Moje glówne pytanie na te chwile brzmi czy dobrze zdefiniowalem ścieżke do pliku, bo miniaturki nie chca sie wyswietlac i nie wiem czy to błąd scieżki czy błąd w ktorejś z klas....