Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie danych ze strony www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alpin
Witam, mam taki dziwny problem, posiadam baze do filmow napiasana w php ktora pobiera dane z filmweb.pl i od pewnego czasu mam pewien problem.

Wyglada on nastepujaco:

Parametrem wejsciowym do funkcji jest adres z danym filmem, przykladowo bedzie to np. :
  1. http://www.filmweb.pl/f699/Sara,1997

Za pomoca funkcji file pobieram interesujace mnie dane i zapisuje je u siebie na komputerze, przynajmniej tak bylo do pewnego czasu ...

W tej chwili kiedy wpiszemy taki adres w przegladarke, rzeczywiscie zobaczymy ten film, ale kiedy zrobimy tak :
  1. <?php
  2. $adres="http://www.filmweb.pl/f699/Sara,1997";
  3. $strona = file($adres);
  4. $strona = implode( $strona );
  5. echo "$strona";
  6. ?>

to dostaniemy kod zrodlowy ... reklamy, ktora po 15000 milisekund odswieza strone i juz przenosi na wlasciwy adres na filmweb.

Mam nadzieje ze zrozumiale opisalem problem i moje pytanie jak to ominac questionmark.gif bo juz siedze 2 dzien i nic wymyslic nie moge, z gory dziekuje za podpowiedzi
erix
Omijamy? A co administracja filmweb na to?
alpin
Przeciez nie publikuje tego w internecie, co za roznica czy mam przepisywac gatunek, rok produkcji , tytul zagraniczny itp skoro moge to zrobic automatycznie ? To jest tylko dla mego uzytku zeby miec ludzki spis filmow zeby w kazdym momencie mogl sobie jakis odnalezc wedle kryteriow np gatunku itp ... takze nie wiem czy to az takie wielkie zlo.. questionmark.gif
erix
  1. a skąd mam wiedzieć, że to do własnego? Może dla jakiegoś portalu robisz? Przecież w każdej chwili możesz ze strony skorzystać, nie?
  2. poza tym, nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń
alpin
AD.1. nie robie dla zadnego portalu, nawet nie jest zadnym programista z zawodu, robie to dla siebie z przyjemnosci, a ze do wlasnego uzytku to tylko na slowo, bo niby jak mam to inaczej udowodnic ... moge skorzystac w kazdej chwili, tylko co mi z tego questionmark.gif chyba na filmweb.pl nie znajde takiej informacji na jakiej plytce u mnie w albumie znajduje sie ten film ...

AD.1. nie robie dla zadnego portalu, nawet nie jest zadnym programista z zawodu, robie to dla siebie z przyjemnosci, a ze do wlasnego uzytku to tylko na slowo, bo niby jak mam to inaczej udowodnic ... moge skorzystac w kazdej chwili, tylko co mi z tego questionmark.gif chyba na filmweb.pl nie znajde takiej informacji na jakiej plytce u mnie w albumie znajduje sie ten film ...
AD.2. Jak dla mnie nie jest to omijanie zabezpieczen tylko rozwiazywanie problemu, przepraszam jezeli to tak widze
erix
A jaki problem zamieścić w bazie linka do portalu?
Fifi209
Cytat(alpin @ 10.07.2009, 23:00:59 ) *

AD.2. Jak dla mnie nie jest to omijanie zabezpieczen tylko rozwiazywanie problemu, przepraszam jezeli to tak widze

Nie ładnie kraść filmy, tylko nie mów że masz oryginalne bo przecież nie musiałbyś ich szukać. ;p

Fakt, raczej nie da się udowodnić.

Omijanie zabezpieczeń = Rozwiązywanie problemu - kurde nawet nie wiedziałem, że można to tak fajnie nazwać.
Od dziś będę rozwiązywał problemy na stronach zamiast szukać błędów i omijać zabezpieczenia. <rotfl>
alpin
Zaden, posiadam go nawet w bazie. Ale skads podstawowe dane musza jakos zostac chyba do niej zapisane ? Po cholere mam to recznie przepisywac skoro moge skopiowac tylko adres do filmu, gdzie funkcja pobierze mi te informacje i klikne tylko dodaj i zapisze to u mnie ? przeciez nie kopiuje kodu strony tylko wyciagam pare informacji ktore sa dostepne ogolnie ? wedlug mnie nie jest to nawet jakakolwiek kradziez
erix
Filmweb zarabia na reklamach, gdybyśmy umieścili rozwiązanie, skorzystałbyś nie tylko Ty, ale i inni, którzy mogą nie mieć takich czystych zamiarów.
alpin
Widze ze tutaj pomocy nie dostane, albo nie umiecie udzielic porady, wedlug mnie jezeli ktos sie na tym zna to i tak by to zrobil tak czy inaczej bo wedlug mnie to nie jest takie trudne tylko ze nie jestem programista i mam z tym problem, ale mniejsza z tym, a Wy zapewne kupujecie tylko oryginalne plyty z filmami i muzyka i chodzicie to kina, jak na zachodzie ... moze i w zachodu, a ja jestem przecietnym polakiem z przecietna pesja i zyje tak jak zycie mnie do tego zmusza, pozdrawiam "prawych ludzi tylko w slowach"
erix
Czytaj uważnie, ze zrozumieniem, co napisałem.
alpin
Czytam uwaznie i ze zrozumieniem ... tylko wiesz co questionmark.gif funkcja z ktorej korzystam jest opublikowana na tym forum, nie raz zostala zmieniana i poprawiana, a nagle odezwal sie w Was duch wiec czego ...
erix
Funkcja jest opublikowana, ale sama funkcja nie wystarczy.

I nie nagle. Temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.