Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Certyfikaty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zavada
Robię na swojej stronie panel do administracji. Umiem zrobić logowanie, ale chciałbym, żeby były tam "certyfikaty" (coś takiego, że pobiera się certyfikat, instaluje się go na swoim komputerze i skrypt sprawdza, czy certyfikat jest zainstalowany). Jak zrobić takie coś?
erix
Skryptem tego raczej nie zrobisz. To przeglądarka zarządza certyfikatami i są one przesyłane tylko w celu negocjowania połączenia SSL/etc. Skrypty nie mają do nich dostępu, tak samo jak strona.

Zostaje tylko aplikacja w Javie/ActiveX.
angel2953
da się zrobić. Rok temu robiłem coś podobnego, że po wejściu na stronę wpisaniu loginu i hasła wyskakiwało okienko do wyboru certyfikatu. jak się nie wybrało certyfikatu to był komunikat o nieudanym logowaniu i braku certyfikatu. Pamiętam, że kombinowałem z certyfikatami od CACert.org. Jeśli znajdę kod na hdd to Ci podeślę...

Edit:

Kodu niestety nie znalazłem, ale mam linka z którego korzystałem: https://secure.cacert.org/help.php?id=9 w sumie nic nie szkodzi na przeszkodzie by zrobić własny CA i generować własne certyfikaty...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.