Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesje i licznik z blokada odswiezania
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
lisu
Mam zrobione sesje nie oparte na sesjach z php.Sid przekazywany jest w URL'u. Mam też tabelę sesje [id].[sid].[user].[data] itd oraz tabele licznik [id].[url].[liczbahitow].
Jak zrobić, zeby podczas jednej sesji, po kilkakrotnym odwiedzeniu strony z licznikiem [liczbahitow] dla tej strony zwiększyła się tylko o jeden.
Czy robić jakąś dodatkową tabelkę, ale ona będzie miała dosyć dużo wpisów, które są potrzebne na krótko. Czy jest sens, czy podsuniecie jakiś inny pomysł.

Szukałem na forum, ale są tam raczej rozwiązania z cookiesami, a tego chciałbym uniknąć.
itsme
Jezeli SID jest za kazdym razem inny (wybierany losowo) to powinienes dodac jeszcze jedna kolumne do tabeli licznik gdzie bedziesz trzymal nazwe sesji. Usun kolumne [id] poniewaz kluczem okreslajacym unikatowosc rekordu beda pola [nazwa_sesji].[url] przy kazdym wejsciu niech dodaje nowy rekord. Kolumna liczba hitow jest zbedna poniewaz jeden rekor = jedena wizyta. Warunek jeden: nazwa_sesji musi byc unikatowa.

Z mojej praktyki mam tez jak TY po logowaniu jest nadawany numer $log ale licznik odwiedzin ma zrobiony ciasteczkami.

Pytanie do Ciebie: Czego statystyki chcesz trzymac questionmark.gif wejsc z danego hosta questionmark.gif musisz wiecej danych dac.

Pozdrawiam
ps ten temat do dzialu php albo bazy danych ale nie skrypty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.