Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Real-Time Data streaming.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
paxton
Witam, natknąłem sie na strone www.apeproject.org znajduje sie tam server do sciagniecia, ktory wspolpracuje z Apache efektem jest szybkie przesylanie danych miedzy userami strony, lecz nie udalo mi sie skonfigurowac poprawnie na Ubuntu tego i niestety nie dzialalo, pytanie mial ktos z tym do czynienia? I czy oplaca sie zawracac tym głowe, wydaje mi sie ze moze to byc bardzo dobre przy tworzeniu dynamicznych gier MMO w przegladarce przy uzyciu Ajax.

Pozdrawiam smile.gif
atsuki
A moje pytanie brzmi, czemu ci sie nie udało tego skonfigurować? Jakie błędy? IMO, może się przydać smile.gif
paxton
Nie wiem jak to wytlumaczyc, po prostu nie dziala.

Kiedy whodze na adres.

ape-test.local:6969 Pokazuje sie pusta strona z pustym source.

Rozmawialem z jednym z Developerow i teraz musze na niego chwile poczekac bo gdzies poszedl, mam nadzieje ze uda mi sie to skonfigurowac bo jesli naprawde dziala to tak jak mysle to to bedzie cudem dla mnie.
atsuki
hmm.. proxy_pass polega na tym, ze wszysko leci po localhoscie. Czyli wszystko na zewnatrz masz na porcie 80, a apache sam przekierowuje na odpowiedni port na localhoscie. Jeszcze kolejne pytanie.. czy to APE nie masz przypakiem tak, aby sluchamło tylko po localhoscie? snitch.gif
paxton
Nie wiem, chyba tak.

Developer powiedz mi abym dodał to:

1. <VirtualHost *>
  2. Servername ape-test.local
  3. ServerAlias *.ape-test.local
  4. DocumentRoot "../../home/paxton/Pulpit/ape"
  5. <Proxy *>
  6. Order Deny,Allow
  7. Allow from all
  8. </Proxy>
  9. RewriteEngine on
  10. RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[0-9]+.*$
  11. RewriteRule /?(.*)$ http://%{HTTP_HOST}:6969/?%{REMOTE_ADDR} [QSA,P]
  12. <Directory "../../home/paxton/Pulpit/ape">
  13. allow from all
  14. Options +Indexes
  15. </Directory>
  16. </VirtualHost>

Teraz jak wchodze na http://ape-test.local/ Pokazuje mi sie folder servera APE.

A tak wogule to co o tym myslisz?
atsuki
Nic nie mysle.. nie uzywalem, wiec sie nie wypowiadam, czy to bedzie dzialac dobrze, czy tez nie ^^. Ale strone projektu juz sobie dodalem do zakladke, moze sie przyda na kiedys smile.gif
erix
A masz w ogóle odpowiedni moduł wczytany...?

IMHO lepiej by było napisać stand-alone'ową aplikację niż męczyć to w przeglądarce...

Poza tym, jak miałbyś z tego skorzystać bez pluginu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.