Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: znikające zmienne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
damkraw
Problem wygląda następująco: Na warstwie mam tworzony dynamicznie formulaż. Dane do niego są wpisywane za pomocą js. Po próbie wysłania metoda POST do skryptu obsługującego w tablicy $_POST trafia tylko pierwsza zmienna a reszta gdzieś znika.Jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł co może byc tego przyczyna niech pisze smile.gif
Cudi
My tu nie rozwiązujemy zagadek kryminalnych winksmiley.jpg Podaj więcej szczegółów, najlepiej by było gdybyś pokazał nam jak wygląda wygenerowany kod formularza.
damkraw
Oto szczegóły :

kolejne pola sa dodawane tak:
[php:1:78f794e9a0]<?php
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_temp[]" value="".$up_file['tmp_name'][$i]."">";n");
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_name[]" value="".$up_file['name'][$i]."">";n");
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_type[]" value="".$up_file['type'][$i]."">";n");

?>[/php:1:78f794e9a0]

formulaz przed przesłaniem wygląda tak:
Kod
<form name="upload_form" action="up_mod.php" method="POST">

.

.

.

ileś pól

.

.

.

<input type="submit" value="wyslij">

</form>

po wysłaniu w skrypcie up_mod.php w tablicy $_POST mam tylko pierwsze pole z formulaża
Cudi
Inputy generują sie poprawnie? Jeśli tak, to w jaki sposób wyciągasz nazwy plików z $_POST? Prawidłowo:
$_POST['up_form'][0], $_POST['up_form'][1], $_POST['up_form'][2] itd. w zależności od ilości plików, i analogicznie do kolejnych pól up_name, up_type itd.
damkraw
inputy generowane były prawidłowo a zmienne wypisywałem print_r($_POST)

Problem już rozwiązałem ... Po dodaniu piewrszej zmiennej domykał sie tag </form> i reszta była dodawana za formą ... użyłem RegExp do wycinania i wszystko działa jak należy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.