Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z uploadem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark_root
Ostatnio podczas edycji mojego uploadu coś popsułem i nie wiem czemu teraz on nie działa. Tak wygląda uproszczony formularz wysyłania
Kod
<input id="attachId0" type="file" onchange="checkUploadFile(this);" size="30" name="uploads_0"/><input id="idAttachOper0" type="button" onclick="return delInput('idfilespan','0')" value="usuń"/><br id="idAttachBr0"/>
<input id="attachId1" type="file" name="uploads_attachId1" size="30" onchange="checkUploadFile(this);"/><input id="idAttachOper1" type="button" name="uploads[idAttachOper1]" value="usuń" size="30" onclick="return delInput('idfilespan',1);"/><br id="idAttachBr1"/>

Natomiast w pliku, który jest odpowiedzialny za wszelką obróbkę zdjęcia i wrzucenie go na serwer mam takie coś
  1. <?php
  2. $plik_tmp = $_FILES['uploads_0']['tmp_name'];
  3. $plik_nazwa = $_FILES['uploads_0']['name'];
  4. $plik_rozmiar = $_FILES['uploads_0']['size'];
  5.  
  6. $plik_tmp2 = $_FILES['uploads_attachId1']['tmp_name'];
  7. $plik_nazwa2 = $_FILES['uploads_attachId1']['name'];
  8. $plik_rozmiar2 = $_FILES['uploads_attachId1']['size'];
  9. ?>

Nie wiem czemu uploaduje tylko 1 obrazek natomiast 2 nie widzi i wszystkie zmienne, które go dotyczą są puste. Wcześniej kod działał a nie kojarzę, żebym zmieniał coś akurat w tym kawałku. Dlaczego może nie działać ten skrypt?
elmozaur
uporzadkuj troche kod bo straszny bajzel w nim panuje.

co do blednego dzialania... zobacz czy nie maszprzekorczonej wielkosci wysylanego pliku.
Albo daj wiecej kodu bo to wyglada na poprawnie dzialajacy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.