Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WebServ. Problemy z localhostem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Dahred
Z góry przepraszam, jeżeli zły dział. Szukałem tego tematu po innych, ale nie znalazłem.

Otóż WebServer'a 2.0 używam od dłuższego czasu, nawet na Viście. Ostatnio po jakiejś dwumiesięcznej przerwie uruchomiłem go, a przeglądarka nie odnalazła adresu. MySQL jest ok. Nie wiem co jest nie tak. Wchodzę na stare konta, phpMyAdmin i inne i nic nie działa. Przedtem tak nie było. Wyczyściłem rejestry, zainstalowałem w innej partycji i nadal nic. Nie każcie mi robić formatu dysku, bo zniszczyła mi się kopia zapasowa Visty. Tak jak już mówiłem, właściwie nic nie zmieniałem, a na tym jak chodziło, tak nie chodzi.A dokładniej po uruchomieniu phpMyAdmin jest napisane:Nawigacja do strony sieci Web została anulowana.

Dzięki już sobie poradziłem. Jakby ktoś miał podobny problem to odsyłam tutaj.
wolander
Witam
Podepnę się pod ten post bo problem mam podobny

Otóż wamp nagle przy odwołaniu się do localhostu zamiast pokazać swoją stronę startową próbuje pobrać plik BODuAJ1z-1.part i go zapisać.
Natomiast otwarcie powitalnej strony phpmyadmin - bez problemu.
Początkowo sadziłem że jest to problem z konfiguracja wampa i coś padło jednak odpaliłem IE i tam wamp otwiera localhosta elegancko - zonk :-(
Dziwna sprawa bo dzień wcześniej wszystko ładnie chodziło wamp współpracował elegancko a wczoraj tez firefox pobrał swoją najnowszą wersja - zbieg okoliczności? Wkurzyłem się wywaliłem wampa i go przeinstalowałem - na nowszą wersje z 2.0c na 2.0i - problem pozostał.
Może ktoś ma jakieś pomysły o co tu chodzi bo ja już się poddałem

W pliku host w systemowym wszystko jest ok
Fifi209
Wkurz się i zainstaluj webserv'a albo xampp'a. winksmiley.jpg

Co do działania na IE a niedziałania na FF, może wyczyść historię etc. ?
wolander
No jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście odpuszczę sobie tego wampa
Historia wyczyszczona a żeby było zabawniej to po wpisaniu 127.0.0.1 FF pokazał ładnie stronę startową wampa a przy localhost nadal próbuje pobrać jakiś dziwny plik.
Gdzieś coś ma źle przypisany localhost - tylko gdzie i czemu tylko na FF a IE nie robi takich dziwactw??
erix
Może w IE jest proxy włączone? snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.