Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL]Wiersz poleceń - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcinbdg
W związku z tym, iż miałem wirusa na kompie, musiałem wgrać od nowa system. No i co za tym idzie wgrać apache, php i... mysql. Do rzeczy: Uruchamiam wiersz poleceń i za choinkę nie mogę zmienić ścieżki domyślnej C:\Document and Settings\PE> na C:\ tak żeby to zainstalować. Co ciekawe na dysk D: się "przełącza" bezproblemowo, lecz gdy tylko wybiorę C: od razu ukazuje się C:\Document and Settings\PE>. Co z tym zrobić? Zaznaczam, że już wgrywałem wcześniej MySQl-a w zeszłym roku.
erix
Cytat
ciekawe na dysk D: się "przełącza" bezproblemowo, lecz gdy tylko wybiorę C: od razu ukazuje się C:\Document and Settings\PE>. Co z tym zrobić? Zaznaczam, że już wgrywałem wcześniej MySQl-a w zeszłym roku.

Ekhm, uściślij: masz na myśli instalator, czy po prostu wiersz poleceń...?
marcinbdg
Wiersz poleceń.
erix
A nie działa:
Kod
cd /d C:\

? tongue.gif
marcinbdg
Dzięki stary! A mógłbyś mi powiedzieć co jest grane, bo wcześniej normalnie wchodziło.
erix
To chyba zależy po prostu od któregoś z ustawień, ale to raczej normalne, że konsola przenosi do katalogu domowego. [;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.