Witam,
chciałbym stworzyć coś ala wyszukiwarkę dla mojej wypożyczalni kaset i mam pewien problem. Mianowicie nie jestem pewien czy wybrałem dobry język w jakim będzie napisana strona i czy mysql to również to czego potrzebuje. Strona bedzie wygladala tak, ze na stronie startowej znajdzie sie kilka zapytan np. o wiek szukającego, preferencje co do rodzajow filmow, itp I jezeli chodzi o to to nie ma problemu, polaczylem sie rowniez z baza mysql w ktorej chcialbym dac wszystie filmy i mam strone na ktorej chcialbym zeby wyswietlaly sie wyniki poszukiwan.
Chcialbym teraz, zeby po wyborze np przedzialu wieku 14-20 do bazy poszedl sygnal ktory pozostawi tylko te filmy ktore beda dla tego przedzialu wiekowego i potem po wyborze np thrillera beda zosawalay tlko thrillery dla tego przedzialu, a wyniki tych poszukiwan pojawia sie na nastepnej stronie. Teraz prosilbym o odpowiedz czy robienie czegos takiego w php i mysql jest dobre czy powinienem wybrac cos innego, a takze prosze o wskazowki ktore pomoga mi stworzyc polaczenie o ktorym napisalem. Jako, ze moja wiedza jest bardzo skromna na ten temat to nawet poszukiwanie tego w ksiazkach sprawia mi problem, no bo tak naprawde nie wiem czego mam szukac. Licze na wyrozumialosc i z gory dziekuje.