Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Automatyczne zmiana akcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tumeks
No wiec tak mam taki problem proboje i proboje i nie moge do tego dojsc gdy mam logowanie userow i zrobilem akcje czyli co robi dany user no i gdy np. user jest w dziala pliki to jest taki status: "kręci sie w download" i np. jak wyjdzie ze stronki i sie nie wyloguje to to zostanie a ja chce zeby np. po 2 min zmienil mu sie status na offline

Z gory dzieki
Tomek
borec
moze jakis kod? i naucz sie uzywac znakow interpunkcyjnych :?
tumeks
niee mam wlasnie zadnego kodu bo nie wiem jak to wogule zrobic smile.gif
borec
Cytat
gdy mam logowanie userow i zrobilem akcje czyli co robi dany user

to zrobiles czy chcesz zrobic? chodzi mi o kod tych *akcji*
tumeks
no akcje mam w kazdym pliku upade do mysql i nie wiem jak teraz zrobic ze po 2 min zmieni sie status np. na offline
tumeks
no akcje mam w kazdym pliku upade do mysql i nie wiem jak teraz zrobic ze po 2 min zmieni sie status np. na offline czyli jak loguje sie user i wchodzi na dzial pliki to ma kreci sie w download i jak wyjdzie(nie klikajaca w wyloguj) ze stronki to po 2 min zmieni mu sie status(akcja) na offline
borec
moze zapisuj w bazie dodalkowo czas zalogowania i jesli minie 2 min. wywalaj
tumeks
A jakas mala podpowiedz jak to zrobic tongue.gif??
borec
ehhhhhhh, moze byc chociaz podal strukture tabeli? przy zalogowaniu zapisujesz do tabeli np. do pola time wynik funkcji [manual:09522a8ca8]time[/manual:09522a8ca8] a przy kazdym otwarciu strony robisz:

[php:1:09522a8ca8]<?php

mysql_query("DELETE FROM `akcje` WHERE `time` > " . time());

?>[/php:1:09522a8ca8]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.