Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z hostami
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
zaciek
chcialbym aby na mojej stronie [w dolnym menu] byly wpisane aktualnie znajdujace sie osoby [hosty] na stronie... nie mam problemu z uzyskaniem hostu [pc23.costam.pl] i wyslwietlenie go [jednego usera],lecz problem polega na tym, ze nie wiem jak zrobic,zeby hosty byly dynamicznie wpisywane i usuwane[gdy ktos jest,lub go nie ma na stronie] z pliku txt... chodzii mi o cos podobnego ile osob jest online tylko w postaci ze zamiast

np. Online jest: 3 osoby...

to powinno byc:

Kto odwiedza:
pc1.costam.pl
pg23.itd.pl
pa2.etc.pl

jak to uzyskac,ew gdzie znalezc taki skrypt w necie?
prosze o pomoc.
pozdr.MAciek
JOHNY
Jeśli to jest to o czym myśle to załuż sobie na glt logina tam masz takie cos jak licznik (ale to nie jest licznik odwiedzin) Licznik ten pokazuje ile osób jest aktualnie na stronce smile.gif
zaciek
jaki jest adres tej stronki?bylbym bardzo wdzieczny...pozdr.
JOHNY
Nie wiem czy moge podać bo sie może admin czepiać smile.gif
www.glt.pl
zaciek
ilosc osob online umiem zrobic...tylko z wypisanymi hostami mam problem!
itsme
widze ze na www.civ.pl masz bazy danych nie wiem czy mySQL ale jest duze prawdopodobieństwo.

zalecenie: zrob tabela [sesja] gdzie bedziesz mial kolumny [id][host][czas] ... nastepnie podczas wejscia na strone goscia dodajesz robisz if-a gdzie sprawdza czy jest juz w bazie jezeli TRUE UPDATE czas=teraz jezeli FALSE to INSERT INTO ..... przy kazdym wejsciu DELETE FROM sesja Where czas<CURRENT_TIME oraz nastepnie SELECT host FROM sesja

pozdrawiam
ps. to sa podpowiedzi nie gotowe rozwiazanie szukaj rozwiazania a bedziesz wiecej wiedzial smile.gif)
zaciek
dzieki.... juz przeprowadzam testy tego skryptu.
smile.gif
pozdr.
z.aciek!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.