Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript][cURL]Pobranie cookie z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Andaramuxo
Mam dwa pytania:
1. Czy da się odczytać ciasteczka z innej strony (może cURL?) i ewentualnie wysłanie ich na e-mail.
2. Dlaczego jak próbuje wejść cURL`em na strone to jest napisane
Cytat
Error ! Database connexion failed
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

a tu kod
Kod
<?php
$hand = curl_init();
curl_setopt($hand, CURLOPT_URL, 'http://www.strona.pl/');
curl_exec($hand);
curl_close($hand);
?>
sowiq
1. Czyjeś ciastka - nie. Odczytać jakie strona ustawia ciastka - tak. Zainteresuj się curl_setopt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -> CURLOPT_COOKIE, CURLOPT_COOKIEFILE, CURLOPT_COOKIEJAR

2. Bo stronka padła? Odczytałeś komunikat o błędzie, który zobaczyłbyś po wejściu na ów stronkę. Ew. to Twój błąd - łączysz się z bazą danych? To co podałeś, to cały kod?
Andaramuxo
Podałem cały kod, stronka nie padła. A w sprawie ciastek chodzi mi o coś takiego:
Na stronie www.mojastrona.pl chciałbym umieścić skrypt skóry odczyta ciasteczka ze strony www.strona.pl, da się? Lub takie rozwiązanie, na stronie www.mojastrona.pl umieszczę alert(document.cookie), po wykonaniu skryptu robię screena i wysyła mi go na e-maila, czy to możliwe?
sowiq
Cytat(Andaramuxo @ 21.07.2009, 16:46:02 ) *
Na stronie www.mojastrona.pl chciałbym umieścić skrypt skóry odczyta ciasteczka ze strony www.strona.pl, da się?
Zależy co rozumiesz przez 'odczyta ciasteczka ze strony'. Ciastka to porcje danych zapisywane na komputerze klienta. Jeśli pytasz, czy posiadając stronę A masz dostęp do ciastek strony B, to odpowiedź brzmi: oczywiście, że nie.

Cytat(Andaramuxo @ 21.07.2009, 16:46:02 ) *
Lub takie rozwiązanie, na stronie www.mojastrona.pl umieszczę alert(document.cookie), po wykonaniu skryptu robię screena i wysyła mi go na e-maila, czy to możliwe?
Tak, o ile strona jest podatna na XSS. Ale screena tak czy siak nie zrobisz na kompie klienta smile.gif

Moja rada: nie baw się w haxiora, albo najpierw duuużo poczytaj, bo póki co pytasz o podstawy.
Andaramuxo
A funkcja document.cookie może odnieść się do innej strony?
sowiq
Cytat(Andaramuxo @ 22.07.2009, 09:59:28 ) *
A funkcja document.cookie może odnieść się do innej strony?
Tak. Musisz tylko podać adres. Np: document.cookie['www.onet.pl'].nazwa_ciastka Co prawda nie można w ten sposób odczytywać ciastek z ID sesji, ale jest i na to prosty sposób: document.cookie['www.onet.pl'].nazwa_ciastka['session']

Powodzenia w chakierowaniu.

Tak, to była ironia.
Andaramuxo
Jeżeli to zadziała to nie wiesz jak pomogłeś. haha.gif

Jak podałem samą strone to wyskakuje komunikat "undefined", a jak z ciastkiem to nic. ;/
nospor
ty albo nie widziales tego tekstu:
Cytat
Tak, to była ironia

albo widziales, ale nie zakumales, ze to byla ironia, kant, w balona cie zrobil na twoją wlasną prosbe.

zamykam. w hakierowaniu tu nie pomagamy. poza tym nie raczysz przyjac do wiadomosci co ci ludzie tlumacza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.