Mam taki mały problem i nie bardzo mogę znaleźć rozwiązanie. Problem polega na tym że gdy wprowadzam dane do formularza skrypt nie zapisuje tych danych do bazy:( formularz wygląda tak:
//********************************************************************************
a tu skrypt odpowiedzialny za zapis do bazy
//********************************************************************************
<html> <head> <title>"Wypozyczalnia"</title> </head> <body> <h1>"Wypozyczalnia"</h1> <?php //utworzenie krótkich nazw zmiennych $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $adres = $_POST['adres']; $miasto = $_POST['miasto']; $wojewodztwo = $_POST['wojewodztwo']; $kod = $_POST['kod']; $dokument = $_POST['dokument']; $data = $_POST['data']; $przedmiot = $_POST['przedmiot']; $telefon = $_POST['telefon']; IF(!$nazwisko || !$adres || !$miasto || !$wojewodztwo || !$kod || !$dokument || !$data || !$przedmiot || !$telefon) { echo 'Nie podano wszystkich potrzebnych danych. <br />' ,'Wróć do poprzedniej strony i spróbuj ponownie.'; exit; } // IF(!get_magic_quotes_gpc()) // { $nazwisko = addslashes($nazwisko); $adres = addslashes($adres); $miasto = addslashes($miasto); $wojewodztwo = addslashes($wojewodztwo); $kod = addslashes($kod); $dokument = addslashes($dokument); $data = addslashes($data); $przedmiot = addslashes($przedmiot); $telefon = addslashes($telefon); // } @ $db = new mysqli('localhost','xxx','xxx1','osoby'); IF (mysql_connect_errno()) { echo "Błąd: Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później."; exit; } $zapytanie = "insert into uzytkownicy values ('".$nazwisko."', '".$adres."', '".$miasto."', '".$wojewodztwo."', '".$kod."', '".$dokument."', '".$data."', '".$przedmiot."', '".$telefon."')"; $wynik = $db->query($zapytanie); IF($wynik) echo $db->affected_rows.' Zamówienie przyjęte. '; ?> </body> </html>
//**********************************************************************
Baza danych oczywiście jest stworzona a powyższy kod przerobiłem z książki dla własnych potrzeb ale coś mi nie działa:( Jeżeli ktoś ma pomysł dlaczego lub na zmianę zapisu skryptu będę bardzo wdzięczny