Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript]Przekierowanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RobertR
Witam mam nowy szablon pobrany z internetu. Edytowałem go sam na własne potrzeby. Był to szablon który miał w plikach kod reklam. Kod został usunięty jednak zostało jeszcze przekierowanie mojej strony na inną zdarza to się np. przy 3 odświeżeniu strony na 6. Jak można wykryć ten kod bo patrzyłem pliki, szukałem nawet po adresie i zero rezultatów. Pozdrawiam.
flashdev
Cytat(RobertR @ 30.07.2009, 19:17:44 ) *
Witam mam nowy szablon pobrany z internetu. Edytowałem go sam na własne potrzeby. Był to szablon który miał w plikach kod reklam. Kod został usunięty jednak zostało jeszcze przekierowanie mojej strony na inną zdarza to się np. przy 3 odświeżeniu strony na 6. Jak można wykryć ten kod bo patrzyłem pliki, szukałem nawet po adresie i zero rezultatów. Pozdrawiam.

Skopiuj adres tej strony, na którą jest przekierowywana i wyszukaj ten ciąg w plikach.
Notepad++ umożliwia szukanie ciągu w wielu plikach na raz.
RobertR
Niestety nic nie znalazło więc jak to możliwe że te przekierowanie się robi :|?
flashdev
Url może być zakodowany lub nawet posklejany z mnieszych stringów.
Moja propozycja dotyczyła tylko bardzo szybkiego znalezienia tego kawałka kodu. Skoro to nie poskutkowało to przejrzyj cały kod i znajdź to czego potrzebujesz.
Niestety bez podania kodu nikt nie jest Ci w stanie tutaj pomóc.
RobertR
Sprawdziłem wszystkie pliki i nic nie znalazłem. Wiem tylko że gdy przekierowuje na dolnym pasku pisze "Sprawdzanie adresu ***" nie wiem już kompletnie jak to zlikwidować? Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.