Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Linkowanie diva źle działa w FF
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Morfi777
Witam,

zacznę od tego, że w IE/Opera to działa poprawnie, w FireFox natomiast nie.

http://91.121.204.145/stream/prob.html

Tutaj jest link do stronki z problemem. Mianowicie chodzi o to, że chciałem aby tylko div (różowa ramka i wszystko co w środku) było linkowane. W IE i Operze tak właśnie jest, natomiast w FF linkiem jest cała szerokość ekranu.

Pozdrawiam
potreb
Dlaczego dla diva to robisz? Zrób dla a, a:link. Ustaw jakąś klasę dla odnośnika i css.
Morfi777
Cytat(potreb @ 2.08.2009, 22:22:18 ) *
Dlaczego dla diva to robisz? Zrób dla a, a:link. Ustaw jakąś klasę dla odnośnika i css.

No tak, ale wtedy odnośnik będzie tylko w tekscie, a ja chce mieć cały prostokąt jako odnośnik.

Chyba, że mówisz o czymś innym.

co to znaczy "dlaczego dla diva to robisz"?
marian2299
LINK.
zegarek84
Cytat(Morfi777 @ 2.08.2009, 22:40:04 ) *
No tak, ale wtedy odnośnik będzie tylko w tekscie, a ja chce mieć cały prostokąt jako odnośnik.

Chyba, że mówisz o czymś innym.

mozesz nie używając div'a dla a dać display:block; i przypisać poprzednią klasę (ale wywal te marginesy do pozycjonowania - do pozycjonowania elementów używa się innych definicji) lub dla div'a nadaj display:inline-block; (jak wspomniałem wywal marginesy ;p) - jak sprawdzałem nie urzywając div'a a samo a i dajac mu display:block to w mozilli zadziałało tak jak div display:inline-block ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.