Cytat
Ci, co chcą czytać po angielsku, mogą sobie 200 różnych agregatorów zaprenumerować
Cytat
Dla mnie twoje podejście jest olewające typu "Jest problem, ale niech użytkownicy sami sobie z tym radzą"v (czyt. uczą języka angielskiego) = złe podejście to user-friendly. Podobnie byłoby na forum. Po co jest forum z pytaniami w dziedzinie php? Niech nauczą się php to nie będzie problemu.
Moim zdaniem, nieprzemyślane argumenty.
Pojawił się wpis na Planecie, a
nie problem na Planecie. Do rangi problemu jeszcze daleko.
Tak, to jest polski agregator, od i dla polskich developerów, w polskiej domenie. Prezentuje część polskiej sceny php. Pytam więc o rzecz najbardziej istotną - o kryterium doboru tekstu. Gówniany tekst o przysłowiowej już dyrektywie register globals, napisany polskim-przedszkolnym może być na Planecie, ale wypasiony tekst o jakimś super narzędziu, ale napisany po angielsku już nie? Przepraszam, ale czy my to nie jakość tekstu powinna być wyznacznikiem tego, czy warto go dodać do agregatora? Kpicie sobie chyba twierdząc inaczej. Chcecie czytać o tym, co polscy programiści piszą, czy czytać po polsku w ogóle? Jak Wam ktoś poleci przeczytać książkę o wzorcach projektowych, to też ją odrzucicie tylko dlatego, że przykłady implementacji są dla języka JAVA? Ba, a jak ją napisze Polak i do tego po angielsku, to co? Nie należy do polskiej sceny programistycznej? Dać mu bana?
Martwisz się ~wookieb o początkujących. Czy początkujący w php jest zwolniony z obowiązku nauki angielskiego? Z tego co wiem, to w polskich szkołach uczą tego języka od pierwszych klas i każdy średnio rozgarnięty uczeń sobie poradzi. To było raz, a dwa - mamy
iść w ilość nowicjuszy, a olewać potrzeby bardziej zaawansowanych? To właśnie z tego wynika i efekty takiego właśnie podejścia widać na forum - pełne przedszkole i jakieś smuty w Pro i OOP.
Co do mojego podejścia. Po pierwsze, nie dałem Ci nawet odczuć, że to olewam. Użyłem argumentów przeciwko Twoim, czego łaskawie nie raczyłeś zauważyć. Po drugie
Cytat
Równie dobrze mogę powiedzieć. "Powywalajmy wszystkie linki typu 'najnowsze posty', 'panel kontrolny' itd, i jeżeli zmusi to użytkowników do zajrzenia w system ipb lub użycia GreaseMonkey to tylko wyjdzie to na plus". Argument tak do bani, że aż nie wierze iż wypływa z twoich ust. Znanie kodu IPB i umiejętność używania GreseMonkey również może się przydać tak samo jak język angielski (no może trochę mniej).
Jak znajomość GreseMonkey czy IPB ma się do znajomości angielskiego? Dla mnie jak piernik do wiatraka

Powtarzam setny raz - angielski to język, który każdy programista (myślący o programowaniu poważnie) znać MUSI, a jak nie zna, to MUSI się nauczyć i kropka, więcej tego w tej dyskusji nie powtórzę, bo to nudne się robi.
Mam ten komfort ~wookieb, że nie mam wpływu na regulamin Planety, bo jestem adminem forum. Wypowiadam się więc jako zwykły użytkownik.
Pozdrawiam