Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]BBcode - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ols1994
Podczas pisania forum natknąłem się na pewien problem... Chodzi o funkcję "Cytuj". BB code wygląda tak do tego:
  1. $zmienna = preg_replace("#\[quote=(.*?)\](.*?)\[/quote\]#si", "<tr bgcolor=white><td><b>\\1</b>:<br><cite>\\2</cite></td></tr>", $zmienna);

Gdy tylko cytuje to jest ok, ale jeśli próbuję pod cytatem coś napisać to "mój komentarz" do cytatu pojawia się wysoko nad postem. Spowodowane jest to pewnie "</td></tr>" ale nie mam pomysłu jak to zrobić... chcę aby cytując pojawiła się na białym tle Nick: i pod spodem "cytat". A pod tym wszystkim mój komentarz. Proszę o pomoc
erix
Przecież cytaty nie są jako wiersz tabeli, jeszcze nie widziałem żadnego forum, które by tak robiło.
ols1994
To jest forum do gry wew. chcę żeby jakoś się to odznaczało od pozostałego tekstu
Kildyt
A wiesz, że istnieje specjalny znacznik w HTML-u do cytatów? Nie istnieją tylko tabelki, div-y i font-y. tongue.gif
ols1994
chodzi o <q> czy <cite> questionmark.gif użyłem <cite> i mam problem... Opisane jest wszystko w pierwszym poście, proszę o pomoc:)
Kildyt
Do cytatu w bloku masz BLOCKQUOTE, a w linii Q. Jak masz problem z marginesami to zainteresuj się CSS-em.
Clever
A może nie zakończyłeś tabelki, lub poprostu zakończyłeś ją pod artykulem?
Wtedy jeżeli tekst znajduje się wewnątrz tabelki i nieznajduje się między tagami <td>, zostaje wyświetlany wyżej winksmiley.jpg
ols1994
używając <blockquote> wszystko działa ok, tylko niczym to sie nie odróżnia oprócz akapitem;/ a dało by się jakoś zrobić żeby cytat był oznaczany np. kolorem białym tła?
Kildyt
sekret.gif google nie boli.
My tutaj nie uczymy podstaw. Zainteresuj się CSS-em.
dadexix
css...?
http://www.kurshtml.boo.pl/css/elementy.html
erix
Nie no, bez przesady. Jeszcze mu napiszcie, jak się klika... :X
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.