Mam dziwny problem z destruktorami i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać. Przeglądałem trochę forum i manuala, ale nic w podobnym stylu nie było.
Oto opis mojego problemu: mam prosty systemik, w którym mam m. in. klasy DB (obsługa bazy danych, śle zapytania i przechowuje informacje o ewentualnych błędach) oraz Session (jak sama nazwa mówi - do obsługi sesji).
W klasie Session w destruktorze wywołuję metodę, która kończy mi daną sesję, czyli przy pomocy klasy DB robi UPDATE danych w bazie. Działa, jednak...no właśnie. Gdybym w klasie DB miał destruktor, w którym kończyłbym połączenie z bazą danych, to to zapytanie już wygeneruje błąd, czyli tak jakbym był rozłączony. Dodam jeszcze, że później pobieram sobie pewną metodą informacje o zapytaniach (klasa DB) i brakuje tego ostatniego zapytania kończącego sesję (teraz oczywiście rozważam wersję bez zakończonego połączenia).
Aha, jeszcze dodam (może to mieć jakiś związek - tak przypuszczam), że obiekty pobieram przy pomocy czegoś w stylu rejestru, tzw. ClassLoader'a.
Załączę odnośniki do kodów klas. Na logikę i angielski proszę na razie nie zwracać uwagi - poprawki wprowadzam na bieżąco

session.class.php
db.class.php
classloader.class.php