oki, dzieki za wyjasnienie
ale nie muszą to być tylko *.html strony, tylko również np. php tak? a raczej linki np
www.serwer.pl/plik1.php?parametr1=5
i wtedy robot ogłąda co otrzymał w pliku plik1.php,
teraz trochę z innej strony, jak mogę sprawdzić że roboty odwiedziły moją stronę? jakiś namacalny ślad?
znalazłem taki skrypcik
if(eregi("googlebot",$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"])) { mail("mojadres@nazwa.pl", "Googlebot ", "Google odwiedził stronę moja o adresie mojastrona "); }
podobno to wysyla maila gdy robot otworzy stronę, ja poki co nie dostałem żadnego maila, skrypt dwa dni jest na mojej stronie,
konto mam na home.pl, nie mam żadnych plików .htaccess ani robots.txt w katalogu głównym domeny, tag robots mam ustawiony tak
<meta name="robots" content="index, follow" />
czy są jakiejs inne skrypty, które wykrywają inne roboty niz google?
co zrobic aby roboty zaczely odwiedzac moją stronę? umieszczac linki na innych stronach?
tak sie złożyło że inny serwis sam sie wypozycjonował bez mojej ingerencji, ale nie wiem jak to sie stało

witam
jednak ten skrypt podany wyżej dziala, jesli robot google wejdzie na serwis, to mail jest wysylany,
problem jest tylko w tym, że robot otwiera stronę główną index.php, i nie otwiera pozostałych stron, mimo że na stronie głównej są linki do następnych podstron,
z ciekawości przetestowałem inny serwis, który się dobrze wypozycjonował na google i tam robot google otwiera stronę głowną, i otwiera też podstrony, do których są linki na stronie głównej
co może być powodem że robot nie otwiera podstron ze strony głownej, mimo że są linki do tych podstron na stronie głownej,