Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Wygląd odsyłacza zapisany w stylu lokalnym
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gauss
Cześć!

Mam regułę dotyczącą odsyłacza w zewnętrznym arkuszu stylów:
  1. a:visited {color: #000000}

Muszę ją zapisać w stylu lokalnym tzn:
  1. <a href="" style="styl lokalny"></a>

Jak mam uwzględnić w nim, że kolor będzie dotyczył odsyłacza odwiedzonego? Zapisanie samego:
  1. <a href="" style="color: #000000"></a>

oczywiście nie działa.
Pozgadywałem trochę, ale mi nie wychodzi (błąd składni).
sadistic_son
  1. <style type="text/css">
  2. a:visited.nazwa_klasy{
  3. color:000;
  4. }
  5. </head>
  6.  
  7. <a class=nazwa_klasy href="" >xxxx</a>
Lub do wszystkich odwiedzonych, nie tylko wybranych:
  1. <style type="text/css">
  2. a:visited{
  3. color:000;
  4. }
  5. </head>
  6.  
  7. <a href="" >xxxx</a>
Quantum
Cytat
  1. a:visited {color: #000000}

brak średnika.. smile.gif
Pawel_W
Cytat(sniffer32 @ 23.08.2009, 13:49:57 ) *

to nic nie zmienia... musiałaby być kolejna instrukcja za tym

czytałeś w ogóle o co mu chodzi?

w stylu lokalnym tego nie zapiszesz, chyba że pomiędzy znacznikami <style></style> winksmiley.jpg
sadistic_son
Cytat(sniffer32 @ 23.08.2009, 13:49:57 ) *

Jeśli cecha jest ostatnią cechą to ; jest niepotrzebny. Poza tym to Twój styl nie zadziała.
gauss
Nie mogę użyć znaczników
  1. <style></style>

wewnątrz dokumentu.

Muszę to zapisać w
  1. style=" "

W ogóle to męcze się z tym dlatego, gdyż piszę maila w formacie HTML i zależy mi, żeby się nie wysypywał na różnych klientach poczty, dlatego zaleca się tylko używanie składni:
  1. style=" "

W mailu HTML nie używa się wogóle znaczników HEAD.

Nie załamujcie mnie, że nie da się tego zrobić :/
thek
W mailu możesz używać pełnego html ja sobie zawsze szablon (widok w modelu MVC) przygotowuję jak ma mail wyglądać w postaci stronki z sekcją html, head, body itp i do niego tylko wrzucam pewne dane z modelu, po czym załączam to jako treść wiadomości w kontrolerze i wysyłam. Zero problemów na jakiejkolwiek przeglądarce. W sekcji head ustawiam zarówno styl jak i kodowanie, a by nie obciążać łącza to obrazków nie dołączam jako załączniki do maila tylko wrzucam ścieżkę na serwerze do nich. Kto chce to i tak je pobierze, a kto przełącza do trybu offline zaraz po pobraniu nie będzie się wkurzał, że mu łącze zapychałem ściągając kilobajty dodatkowych obrazów niepotrzebnie. To oszczędza zarówno transfer serwera (wyślij kilkaset maili userom, w każdym dołączając choćby kilkadziesiąt kilobajtów jako logo firmy, to zrobią Ci się megabajty oszczędności już po jednym mailingu), jak i użytkownika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.