Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery][Frame] Jak pobrać wartośc z pola edycji ?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
xajart
Witam męczę się z tym i nie wychodzi mi, z jQuery próbuje w taki sposób tą wartość pobrać:

Kod
var wartosc = $('#xEditingArea').children('iframe').val();
                    alert (wartosc);

Ale wyświetla mi "undefined" - więc jak się dobrać do tego co się znajduje w tym polu edycji. 

Ewentualnie druga opcja, w jaki sposób można pobrać wartość z tego pola za pomocą metody post (bez przeładowywania strony).

Mam fckeditor zamieszczony wewnątrz formularza i chce zrobić tak by po kliknięciu w przycisk SUBMIT "zapisz zmiany". Przekazać wartość z FCKeditor, która znajduje się w konfiguracji pod
Kod
$oFCKeditor = new FCKeditor("tresc");
czyli pole name="tresc" i to pole standardowo metodą post jest przekazywane (czyli to co się znajduje wewnatrz ramki FCK). Po przekazaniu tej wartości do pliku PHP zapisać ja w bazie danych. Tak by użytkownik nie musiał przeładowywać okna po kliknięciu przycisku submit.

erix
Z WYSIWYG dane pobierasz przez API, nigdy przez wartość
xajart
Okej już wiem jak - niezmiernie dziękuję. Wystarczy użyć dwuch lini kodu, a ja się tyle nad tym mordowałem dzisiaj sad.gif

Kod
var fced = FCKeditorAPI.GetInstance('tresc');
var zawartosc = fced.GetXHTML(true);

Już mi to działa winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.