Na screenie widać tabele i część rekordów
$zapytanko="SELECT produkty.id_towaru, produkty.id_daty, popyt, data.data, towary.nazwa FROM produkty INNER JOIN data ON (produkty.id_daty=data.id) INNER JOIN towary ON (produkty.id_towaru=towary.id) WHERE produkty.id_towaru='2'"; $zapytanko2="SELECT id FROM towary"; for ($i=0; $i <$ile; $i++) { }
To zapytanie i echa pokazuje tabelkę, która widoczna jest na screenie
Taki kod może pokazać mi wyniki tylko dla Id=2 bo mamy w selekcie WHERE produkty.id_towaru='2'
Czyli robię linka do tej strony który nazywa się np. Pokaż popyt w poszczególnych dniach dla towaru o Id=2 i klikając na niego wejdę na stronę w powyższym kodem i zostanie wyświetlona tabelka z popytem dla srubek.
Teraz pytanie:
Czy da się wygenerować jakoś takie linki dla każdego towaru?
I nie chodzi mi o to żeby zrobić 4 linki i 4 strony php z których każda pokazuje to dla wybranego Id od 1 do 4
Tylko chodzi mi o to, że liczba towarów może wzrosnąć np przez dodanie 5. towaru i żeby nie być zmuszonym tworzyć wtedy linka
Pokaż popyt w poszczególnych dniach dla towaru o Id=5 i tworzyć całej strony z kodem:
$zapytanko="SELECT produkty.id_towaru, produkty.id_daty, popyt, data.data, towary.nazwa FROM produkty INNER JOIN data ON (produkty.id_daty=data.id) INNER JOIN towary ON (produkty.id_towaru=towary.id) WHERE produkty.id_towaru='5'";
W ogóle czy jest takie coś możliwe?
Bo nie można pod SELECTA wziąźć zmiennej np. $i
$zapytanko="SELECT produkty.id_towaru, produkty.id_daty, popyt, data.data, towary.nazwa FROM produkty INNER JOIN data ON (produkty.id_daty=data.id) INNER JOIN towary ON (produkty.id_towaru=towary.id) WHERE produkty.id_towaru='$i'";
Czekam na opinie.