Nie cURLem, logowanie mam zrobione wyglada to tak :
class MailboxAccess {
protected $_connection = null;
public function __construct($server, $user, $pass, $port = 993, $protocol = 'imap') {
if(!($this->_connection = imap_open('{imap.'.$server.':'.$port.'/'.$protocol.'/ssl}', $user, $pass)))
throw new Exception ('Connection failure');
}
public function inbox() {
return $this->_sort = imap_sort($this->_connection, SORTARRIVAL, false);
}
function boxes($server, $port = 993, $protocol = 'imap') {
return $this->_boxes = imap_list($this->_connection, '{imap.'.$server.':'.$port.'/'.$protocol.'/ssl}', '*');
}
public function body($mId) {
return imap_fetchbody($this->_connection, $mId, 1);
}
Calego pliku nie bede tu wklejal bo nie ma sensu......tworze instancje klasy i z odpowiednim loginem i haslem i juz jestem podlaczony, nie wiem po co mialbym uzywac curla.
Wiec powrocmy do glownego problemu
Tak wyglada mniej wiecej moj kontroler :
<?php
class MailboxController extends MailboxView {
function MailboxController (&$model,$postvars=null) {
MailboxView::__construct($model);
$this->header();
//print_r($_POST);
switch ($postvars) {
case 'login':
//$this->productItem($getvars['id']);
$this->inbox();
break;
default:
if ( empty ($postvars) ) { $this->login();
} else {
$this->inbox();
}
break;
}
$this->footer();
}
}
?>
Jak widac przesylam dane $_POSTem. Jesli nic nie zostalo przeslane to wyswietlam widok $this->login() ktory pokazuje formularz logowania, gdy zostana przeslane jakikolwiek dane to wyswietlam widok $this->inbox()(mowie teraz o defaultowej czesci switcha) ktory wyswietla mi inbox z mojej skrzynki, podlaczenie do gmaila juz mam zalatwione i wszystko smiga, teraz chodzi o sprawdzenie w kontrolerze czy uzytkownik wpisal odpowiednie dane i jesli tak wyswietlenie widoku $this->inbox() ale nie na podstawie jakichkolwiek danych przeslanych przez $_POST. Potrzebuje sprawdzic czy uzytkownik rzeczywiscie zalogowal sie do servera i na tej podsawie wyswetlic widok......ale nie mam pomyslu jak to zrobic, tutaj tkwi problem.......