napisalem sobie prosty kontroler ale mam problem z konstrukcja switch
oto kod i zaraz wyjasniam o co chodzi :
<?php class MailboxController extends MailboxView { function MailboxController (&$model,$postvars=null) { MailboxView::__construct($model); $this->header(); switch ($postvars['check']) { case 'ok': if(($this->model->connect('gmail.com',$postvars['login'],$postvars['pass'],'993','imap')) == false) { $this->login(); } else { $this->inbox(); } break; default: $this->login(); }// else { // $this->inbox(); //} break; } $this->footer(); } } ?>
$this->login() - widok wyswietlajacy formularz logowania
$this->inbox() - widok wyswietlajacy inbox
Gdy odpalam index.php jest wszystko ok, nie ma zadnych zmiennych $_POST wiec wyswietlany jest widok logowania jak to wynika z defaultowej czesci konstrukcji switch.
Nastepnie wpisuje login i haslo do skrzynki pocztowej, oto tablica $_POST jaka otrzymuje :
Cytat
Array ( [login] => magisterkamw@gmail.com [pass] => jakieshaslo [check] => ok )
No i teraz moim zdaniem jesli poprawnie wpisalem dane to powinien wyswietlac sie widok skrzynki inbox $this->inbox() ale zamiast tego powraca mi do widoku logowania.
Gdy wpisze zle haslo i/lub login wyskakuje mi oczywisty komunikat :
Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/ssl} in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 13
Ale tego akurat moznaby sie spodziewac,
Nie wiem co robie nie tak ze zamiast do widoku $this->inbox() znowu przekierowuje mnie do widoku logowania......