Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak skonfigurować serwer do już istniejącej gry?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
LadyAwa
Sprawa jest taka: była gra mmorpg, zabrali serwer, nie ma gry. Rozumiem, że teraz już nic z tym nie da się zrobić, że nie mogę podczepić klienta gry pod własny serwer i się cieszyć, ale znalazłam coś takiego:

Kod
#SERVER= 216.98.58.26
SERVER= sb-ls.ubi.com
#SERVER= x9.ubisoft.com
PORT= 6000

#PORT= 6001
#CLIENTINTERNAL= TRUE

Możliwe jest, że po zmienieniu tych danych będę mogła "zalogować się" do gry i stworzyć postać (przynajmniej na to wygląda). O nic więcej mi nie chodzi. Mógłby ktoś pomóc mi skonfigurować mój własny serwer (mój komp) tak, abym po wpisaniu swoich danych w tym pliku mogła zalogować się loginem i hasłem stworzonymi na serwerze? Ściągnęłam Krasnala, ale nie mam pojęcia, co gdzie i jak. Prosiłabym też o wytłumaczenie mi tych linijek kodu (dlaczego podane są tam dwa adresy domen i do czego podnoszą się porty). Jeśli to, co chcę zrobić, w ogóle jest niemożliwe, też mi napiszcie. Nie znam się na tym, może coś pokręciłam.

Z góry wielkie dzięki
nexis
Cytat(LadyAwa @ 2.09.2009, 14:33:14 ) *
Prosiłabym też o wytłumaczenie mi tych linijek kodu (dlaczego podane są tam dwa adresy domen i do czego podnoszą się porty).

Linie poprzedzone znakiem # są traktowane jako komentarze, więc wartości są przypisywane tylko dla wpisów bez znaku komentarza. Faktycznie plik konfiguracyjny ma więc postać:

Kod
SERVER= sb-ls.ubi.com
PORT= 6000
LadyAwa
Hm...czyli jeśli po SERVER wpiszę ip mojego serwera, też będzie działać?
nexis
Cytat(LadyAwa @ 2.09.2009, 20:14:19 ) *
Hm...czyli jeśli po SERVER wpiszę ip mojego serwera, też będzie działać?

A masz postawiony serwer u siebie z tą grą? Wątpię, więc nie będzie działało.
LadyAwa
Wiem, że gra nie zadziała, cokolwiek bym zrobiła. Plik odnosi się do serwera logowania (tzn do tworzenia postaci, na koncie stan głównego serwera będzie opisany stale jako DOWN, tak jak podczas resetu gry). Chodzi o to, że zalogowałabym się hasłem do MOJEGO serwera logowania, który byłby aktywny
l0ud
Serwer to nie tylko sprzęt, jest to też oprogramowanie dedykowane dla tej gry. Krasnal (apache) nie jest serwerem tej gry mmorpg, to serwer HTTP. Słowem, bez źródeł serwera nie ma jak tego odpalić winksmiley.jpg
LadyAwa
No cóż, wygląda na to, że zmuszona jestem czekać na emulator...BTW, jego twórcy też nie mają źródeł serwera, ale to zdolni ludzie i liczę na nich smile.gif Póki co, i tak będę grzebać w plikach, a nuż się czegoś nauczę? winksmiley.jpg Dzięki za rozwianie wątpliwości i życzę powodzenia w waszej pracy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.