mam rekord w tabeli, w którym jest strasznie dyzo tekstu wraz ze znacznikami html (dane w rekordzie są tworzone przez użytkownika za pomocą edytora wysiwyg) ..
a co jakiś czas w tekscie występują znaczniki <h..> (np <h4> <h3><h2> itd) i służą one w tekście jako nagłówki )i mnóstwo innych znaczników które mnie teraz nie obchodzą)
przejdźmy wiec teraz do konkretów..
w tej chwili pobieram cały rekord (tekst - kod html) do jednej zmiennej i wyświetlam wszystko na raz na stronie i jest ok, ale chciałbym aby tekst byl grupowany (dzielony) na takiej zasadzie żeby wyznacznikami byly właśnie te znaczniki <h..> i np tekst (włącznie ze znacznikiem) rozpoczynający się od znacznika <h4> aż do pojawienia się następnego znacznika w tekście <h..> ( <h4>, <h3>, <h2> lub <h1>) wyświetlany był w osobnej tabeli na stronie gdzie tych znacznikow <h..> moz ebyc na prawde sporo ..
czyli na przykład..
mam zmienna która w bazie wygląda tak:
$tekst = "<h4>tekst1</h4>jakis tam sobie tekst<br>ble ble ble<h3>tekst2</h3>jakis tam sobie tekst 2<h1>kolejny tekst w nagłówku</h1>cos tam cos tam<h4>ostatni naglowek</h4>ostatni tekst<br>ostatni tekst";
i chciałbym aby była ona wyświetlona w niżej pokazany sposób a nie jak przy zwykłym echo, czyli ze wszystko na raz ..:
pamiętając o tym, ze w tekście przypisanym do zmiennej jest także 50 innych znaczników formatujących tekst

ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić? bardzo proszę Was o pomoc bo ja nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać ..
z góry wielkie dzięki