Potrzebuję prostego uploadera znalazłem coś takiego:
http://valums.com/ajax-upload/
Działa on nawet dobrze ale mam problem ze zmianą nazwy pliku który wrzucam na serwer. Chciałbym aby każdy plik był przypisany do użytkownika który go wrzucił na serwer, może ktoś z was pomoże mi coś takiego napisać, z góry dzięki. Obecnie mam ustawioną nazwę w pliku upload parametr $newname
Oto moja konfiguracja:
plik z konfiguracją uploadera
<script type= "text/javascript">/*<![CDATA[*/ $(document).ready(function(){ /* example 2 */ new Ajax_upload('#button2', { action: 'upload.php', name: 'userfile', data : { 'key1' : "This data won't", 'key2' : "be send because", 'key3' : "we will overwrite it" }, //if (ext && new RegExp('^(' + allowed.join('|') + ')$').test(ext)){ if (ext && /^(jpg|png|jpeg|gif)$/.test(ext)){ /* Setting data */ this.setData({ 'key': 'This string will be send with the file' }); } else { // extension is not allowed $('#example2 .text').text('Blad !!! Można dołączać tylko pliki jpg, png, jpeg, gif'); // cancel upload return false; } }, } }); });/*]]>*/</script>
Plik z upload
$uploaddir = 'upload/'; $newname = 'image'; $uploadfile = $uploaddir . $newname . $ext;