Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]funkcja mail() (Serwer SMTP) na Windows XP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
deejay4net
Więc tak.. Nie wiem jak do tego podejść. Aby funkcja mail śmigała pod xp..
wiem że trzeba mieć serwer.. ale jaki darmowy który podoła? jaka dokładna konfiguracja w pliku ini.
Używam wamp serva z php 5.3.0
I nie wiem czy to nie problem, mój net to radiówka. Czyli mam wewnętrzne IP.
Jak to ugryźć? Wszędzie gdzie nawet znajdę poruszony temat.. na koniec brakuje odpowiedzi.. sad.gif

Liczę na was sadsmiley02.gif
erix
A raczyłeś choć trochę poszukać? Na tym forum? Było kilka takich tematów.
deejay4net
Cytat(erix @ 4.09.2009, 13:16:17 ) *
A raczyłeś choć trochę poszukać? Na tym forum? Było kilka takich tematów.

tak raczyłem.. dry.gif i wiem co to google.. po prostu temat jakoś mało dostępny.. Nie rozwiązany , a na dodatek padło pytanie z mojej strony na temat radiówki smile.gif
thek
Mam pytanie... Jak chcesz mieć serwer SMTP widoczny dla kogoś spoza sieci, skoro ten serwer najpewniej nie jest widoczny poza nią? Musiałbyś mieć na bramie dostępowej przekierowane porty, lub Twój komp musiałby mieć zewnętrzne IP. Teraz nawet super skonfigurowany nie jest widoczny poza nią. Jedyne co mógłbyś robić to kierować całość przez zewnętrzne konta, choćby SMTP dostępny posiadaczom kont gmail. Jeśli skonfigurujesz swoje SMTP z uwierzytelnianiem poprzez skrzynkę na gmailu, to funkcja mail powinna zacząć śmigać.
deejay4net
Cytat
Jak chcesz mieć serwer SMTP widoczny dla kogoś spoza sieci,

A czy ja napisałem że chce mieć widoczny dla kogoś? chcę po prosty wysłąć wiadomość funkcją mail.. na serwerzy który stoi na win xp..
erix
A czy przeszukałeś forum?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.