Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Import/eksport dużych tabel - program
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Malvegil100
Witam,
mam dość dużą ilość tabel które maja dużo informacji. W zwiazku z tym phpmyadmin ciezko sobie z tym radzi tj. przetworzenie takiej ilosci zapytan bierze zbyt duza ilosc czasu i przerywa po okreslonym limicie.

Jako że korzystam z uslug firmy ktora nie udostepnia panelu admina mysql (mam tylko dostep do swojej bazy w mysql) czy jest program ktory pomoglby mi robic backup i/lub je wgrywac. MYSQL Administrator niestety nie pomaga bo musze miec prawa do 'localhost'.

Czy istnieje taki program?
erix
mysqldump
Sokon
Cytat(Malvegil100 @ 4.09.2009, 23:16:34 ) *
MYSQL Administrator niestety nie pomaga bo musze miec prawa do 'localhost'.

MySQL Administrator nie wymaga praw do localhosta, jeżeli łączysz się poprzez internet a port do bazy danych nie jest zablokowany standardowo 3306 to spokojnie możesz się zalogować. Moja rada jest taka, zadzwoń do firmy która robi dla Ciebie hosting i dopytaj się jak połączyć się bezpośrednio z bazą, może jest specjalny adres serwera bazodanowego do łączenia się bezpośredniego z netu, nazwa.pl tak ma.

Albo napisz mi na privie jak się nazywa firma hostingowa, to z racji tego, że mam dziś dobry humor bo dowiedziałem się, że będzie w firmie premia w tym miesiącu, to sam Ci to sprawdze ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.