sebax
5.09.2009, 10:44:57
Witam ,
Zacząłem dopiero bawić się coś w tym fw , i do czasu jak robilem to na localhoscie wszystko gralo pieknie.
Sprawa sie pokomplikowala wrzucajac projekt na hosting strona glowna wyswietla sie prawidlowo ale juz klikajac na jakiegokolwiek linka nie dziala.
Podaje tutaj linka
http://alnkk2djkmna.az.pl/kohana/ w tym miejscu jest strona natomiast nie wiem dlaczego nie moze znalezc tych linkow, uprzedzam pytania o ustawienia w configu tj wszystko jest ustawione na katalog /kohana/ Prosze o pomoc jesli wiecie jak to rozwiazac pozdrawiam
To lepiej poczytaj komunikaty błędów bo jak dla mnie to chyba nie wiesz co robisz. Komunikaty ewidentnie mówią czemu masz babola. Nie potrafi znaleźć kontrolera i metody w nim. Od tego więc zacznij.
sebax
5.09.2009, 12:14:46
to że nie wiem co robię to może za dużo powiedziane , aczkolwiek napisałem za zaczynam się bawić w tym więc chyba jasne że mogę nie wiedzieć i po to właśnie zadaję tutaj pytanie , a czytać umiem i wiem że nie potrafi znaleźć kontrolera , pytanie dlaczego ? skoro konfiguracja na localhoscie potrafi go znaleźć, drugie to to już co napisałem, że w configu jest wszystko ok więc powinno znaleźć ten kontroler , a jest on tam gdzie być powinien czyli w application/controllers tak samo tak wszystkie widoki , więc może bardziej pomocne odpowiedzi oprócz przeczytaj co jest napisane ? pozdrawiam ps. widoki są oczywiście w application/views
I jeszcze jedno , zauważcie , że strona główna się ładuje czyli kontroler domyślny wraz z akcja indeks jest znajdowany natomiast linki rownież wywołują kontroler Home i jego inne akcje ale ich już znaleźć nie może ? o co chodzi
OK , poradziłem sobie z problemem
Mój błąd bo źle tworzyłem linki pozdrawiam