Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Problem z xampp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fran1o
Witam, mam świeżo co zainstalonwany system mendriva. Zassałem ze strony xampp 1.7.2. Zacząłem instalować wszystko zgodnie z instrukcją na stronie. Instalacja przebiegła pomyślnie. Pokazuje że mysql i php działa poprawnie. Ale jak wybieram z głównego menu phpmyadmin to mam taki błąd: "Nie udało się bezbłędnie utworzyć sesji. Należy sprawdzić w logach PHP i na serwerze WWW, a następnie właściwie skonfigurować instalację PHP. Co miałbym zrobić? (dodam linux jest dla mnie obcy).
MateuszS
Linux to tylko utrudnianie sobie życia, Mandriva choć najbardziej podobna do Windowsa ze wszystkich to jednak Linux, polecam osobną instalację komponentów, pokolei php, apache, mysql, na googlach pewnie jest jak to zrobić.
erix
Cytat
Linux to tylko utrudnianie sobie życia

Zastanów się, zanim coś powiesz... W pewnym sensie podzielam Twoją opinię, ale jeśli chodzi o Linuksa, to i na nim się da pracować; nie prowokuj do flamewaru.

Nie wiem, czy i w Mandrivie, ale w 99% dystrybucji jest pakiet LAMP i jest mniej roboty jak pod Windows.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.