Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
m2ka
Witam

Napisałem już skrypt do wysyłania fotek, problem polega na tym że trzeba każdy plik wysyłać osobno jak wygląda zrobienie czegoś na wzór nasza-klasa.pl albo fotka.pl gdzie mogę zaznaczyć kilka plików i wysłać je jednym poleceniem.Domyślam się, że trzeba zapętlić proces który teraz wykorzystuje do wysyłania jednej fotki. Prosił bym o konkretne rady, być może potrzebny jest javascript,nie jestem też zainteresowany rozwiązaniem typu "kilku pól formularza<input type="file" ... >. Najlepiej gdybym mógł po naciśnięciuprzycisku "wybierz" z takiego pola input, zaznaczyć przytrzymując "alt" lub korzystając z "kliknij, przeciągnij, zaznacz" kilka plików i np wysłać je jako tablice lub string oddzielony"jakimś" znakiem rzecz jasna.

Moje drugie pytanie. Jak wykonać "pasek postępu" uploadowanych plików taki który naprawdę będzie pokazywał rzeczywisty postęp wysyłania.

Z góry dzięki za wszystkie rady.
franki01
Nie wiem jak tam to rozwiązali, ale zapewne zrobili to na flashu. Jeśli poszukasz nieco, to znajdziesz. Nietrudna rzecz.
krowal
Yup, to jest flash. Sprawdź to: http://demo.swfupload.org/v220/index.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.