Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] sfSwiftPlugin maile aktywacyjne
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
blackroger
Witam. Mam problem. Posiadam symfony 1.2.8 i nie bardzo jestem za bardzo obadany wysyłaniu maili. Do mojej wersji symfony nie mogę doinstalować sfSwiftPlugin. Pisze "No release available for plugin "sfSwiftPlugin". Inną sprawą jest, że proszę o podanie przykładu lub jasnego opisu wyjaśniającego jak zastosować tą klasę w praktyce.
destroyerr
Swift Mailer w symfony można używać łatwo i to bez pluginu. Wystarczy wrzucić np. do folderu lib/vendor
Chcesz przykład? Nie lepiej dokumentacje poczytać
Gribo
nie potrzebujesz w zasadzie pluginu. Ja robie to w ten sposób ze ściagam biblioteke swift z ich strony.

ja stosuje taki kod:

1. require_once('lib/swift/swift_init.php');
  2. $transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('poczta.o2.pl', 25)
  3. ->setUsername('xxx')
  4. ->setPassword('yyyl');
  5. //$transport = Swift_MailTransport::newInstance(); lub jeśli wysyłasz z serwera na którym stoi strona
  6. $mailer = Swift_Mailer::newInstance($transport);
  7. $message = Swift_Message::newInstance(''temat)
  8. ->setFrom(array('od email' =>'od nazwa'))
  9. ->setTo(array($email => 'adres_email'))
  10. ->setBody($this->getPartial('global/mail'),'text/html');
  11. $mailer->send($message);
  12.  
AxZx
można za każdym razem podawać dane dostępowe do zalogowania się przez smtp itd.
ale można skorzystać z pluginu np. nahoMail. wtedy wystarczy podawć tytuł, treść i odbiorców wiadomości.
mniej pisania, dlatego polecam ten plugin:)
megawebmaster
W Jobeet jest użyty Zend_Mail do wysyłania właśnie maili aktywacyjnych, więc uważam, że też możesz na to rzucić okiem winksmiley.jpg

http://www.symfony-project.org/jobeet/1_2/Doctrine/en/16 - na samym dole masz wysyłanie maili aktywacyjnych właśnie.
destroyerr
Jeśli dopiero zaczynasz z symfony, czy też dopiero zaczynasz projekt i nie skończysz go w parę dni, to rozważ wersje 1.3. W tej wersji powróciło wsparcie dla wysyłania maili i to przy pomocy swift'a. Do wydania już blisko, obsuwy raczej nie będzie a już teraz jest bardzo stabilnie. Więcej dowiesz się z dokumentacji dla tej wersji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.