Siedzę nad pewnym problemem już drugi dzień i nie bardzo potrafię go rozwiązać.
Wydawało by się, że banał ale nie bardzo mogę sobie poradzić.
Wkleję poniżej kod zawarty w pliku który jest includowany do szablonu strony.
{ $sql_kategoria = "SELECT * FROM `menu_strony` WHERE `id` = '$id_kategorii'"; $tytul_strony = $rekord_temp[1]; function pokaz_artykuly() { $sql_wyswietlenie_wpisow = "SELECT * FROM `artykul` WHERE `id_kategoria` = $id_kategorii"; $wykonaj_wyswietlenie_wpisow = mysql_query($sql_wyswietlenie_wpisow)or die('Zapytanie: '. $sql_wyswietlenie_wpisow.' --- błąd: '.mysql_error()); // print_r($wykonaj_wyswietlenie_wpisow); // var_dump($wykonaj_wyswietlenie_wpisow); // echo $wykonaj_wyswietlenie_wpisow; { } } }
W szablonie jest wybór przez case ładowania tego pliku. W treści szablonu w sekcji w której wyświetlam dane na stronie wstawiłem funkcje z tego pliku. Wszystko działa. Zapytanie sql które sobie kontrolnie wyświetlam jest prawidłowe. Parametr przechodzi. Zapytanie wklejone do phpmyadmin zwraca prawidłowy wynik (czyli odpowiednie rekordy).
Tyle że nie działa nic w pętli while.
Próba wyświetlenia danych ze zmiennej $wykonaj_wyswietlenie_wpisow zwraca w przypadku użycia print_r i echo to samo czyli resource #8( i to mnie dziwi i tu na pewno leży pies pogrzebany). var_dump dokładnie to samo w lekko bardziej rozbudowanej formie.
Nie wiem gdzie strzeliłem babola. Nie mogę tego wyłapać i w związku z tym proszę o pomoc.
Pozdrawiam
ermar