Mam plik css z gigantyczna iloscia klas i id. Oraz klilkanascie plikow php gdzie te klasy i id sa uzuwane. Rzecz w tym iz nie wszystkie klasy zdefiniowane w css sa uzuwane w plikach php i odwrotnie - w php jest pelno klas ktore nie sa zdefiniowane w css.
Nie chce mi sie wyszukiwac po kolei kazdej klasy z css i szukac czy jest uzywana w php, jak i na odwrot - potem kazdej klasy z php patrzec czy jest zdefiniowana w css. Wiec stwierdzilem ze napisze sobie skrypcik ktory zrobi to za mnie.
Mianowice pomysl jest tego typu. Np. pliki index.php , files.php itp. Skopuje cala ich zawartosc i wrzuce do zmiennych. Nastepnie przeszukam te zmienne czy sa w nich stringi "class=jakas_klasa" a nastepnie caly css wrzuce do innej zmiennej i porownam czy kazdej class="jakas_klasa" odpowiada .jakas_klasa z css. Tylko jak to zrobic?
Funkcja musialaby wyszukiwac w pliku css kazdy string zaczynajacy sie od . i trwajacy az do { a nastepnie porownywac go z kazdym stringiem z plikow php zaczynajacych sie od class=" i konczacych sie na " i nastepnie zwracac true jesli znalazla chociaz jeden i false jesli ani jednego.
Jakies pomysly?