Ogolnie czytam prawie wszystkie watki z pro i archiwum pro doszlem do wniosku ze przydalby by mi sie jakis system obslugi bledow do debugowania kodu.
Gdzie jest problem ano jednak jest w powyzszych 2 forach o systemach bledow nic nie znalazlem.
Chce miec system bledow "globalny" co przez to rozumie.
Mam glowny plik rozruchowy index.php:
<?php require_once('frontcontroller/Dispatcher.php'); require_once('frontcontroller/Controller.php'); require_once('frontcontroller/Model.php'); require_once('libraries/Loader.php'); $router = Loader::load('Router'); $core = new Dispatcher(); //no wlasnie obsluga bledow jest rozwazona jednak nie ma jeszcze implementacji. if(Loader::load('Cfg') -> debug == 2) { } ?>
Chcialbym zeby to dzialalo na takiej zasadzie ze gdzie kolwiek mam jakies if'a moge dac cos takiego:
if(jakis warunek) { //jakies super czynnosci } else ErrorHandler::Error($this, 'jakis message')
To znaczy chce zeby byla 1 wielka tablica dla calej aplikacji ktora by wygladala mniej wiecej tak:
$errors['class']['message'];
Do tego debug POST,GET,SESSION i COOKIE.
Tylko nie wiem jak to zrobic by wszystko bylo globalne dla calej aplikacji.
Myslalem by taka klase do do bazowego kontrolera po czym inne kontrolery dziedziczace po nim mialyby jego obiekt(lub include w przypadku statycznych metod co w tym przypadku wydaje mi sie lepsze) i potem zapisywac te bledy do statycznego pola.
Hmm jak u was to jest zrobione.
Lub moze defaultowy exception z php wystarcza?
P.S to ma byc cos ala errory z kohany