Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zmienne w kilku Formularzach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghastblood
A więc tak mam taki problem mam 3 formularze
step1.php
step2.php
step3.php

moja zmienna(s1) z pierwszego formularza już w trzecim formularzu jest nieznana nie wpisuje jej w to miejsce w którym powinna być pokazuje mi tylko zmienna(s2) z formularza drugiego

Pawel_W
możesz bardziej sprecyzować o co chodzi? bo z tego nie wiele można wywnioskować, chyba tylko tyle że masz 3 pliki .php winksmiley.jpg
thek
Niech zgadnę... Formularz "etapowy". Pamiętaj, że POST jest widoczny tylko w następnym kroku po nim. Albo więc "przepychasz" cały POST dalej, albo wrzucasz do SESSION i masz mniej problemów, choćby i w 10 stepach winksmiley.jpg
ghastblood
mógł byś mi opisać miej więcej jak przesyłać dane z formularza w sesji bo jestem zielony i sobie z tym nie radzę
cojack
Normalnie.
  1. $_SESSION['cos_z_formularza'] = $_POST['cos_z_formularza'];

a później masz dostęp do tablicy session w następnych plikach, tylko nie zapomnij o

ma być na początku pliku zaraz po <?php
a jeżeli nie chcesz tak robić, to zapisuj sobie poprzednie wyniki w input hidden, co może się skończyć tym że użytkownik sobie je przerobi w 2 etapie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.