Matimor
19.09.2009, 11:47:14
Mam taki problem: przy mojej rejestracji po zakończeniu ma się tworzyć plik o nazwie użytkownika, a treść pliku ma mieć to co jest w Przyklad.txt
else
{
$file = $acc_nick.".txt";
{
copy("/data/serwer/Przyklad.txt", $file); setData($file, "E-Mail", $mail);
setData($file, "Plec", $plec);
setData($file, "Adres", $img);
setData($file, "Wiek", $wiek);
$blad = "<font color=green><b>Konto pomyślnie utworzone.</b></font><br><br>";
} else { $blad = "<font color=red><b>Ta Nazwa Konta Jest Już Zajeta !</b></font><br><br>"; }
}
I mam masę błędów na WWW
batman
19.09.2009, 11:54:38
Cytat
I mam masę błędów na WWW
A ja mam masę odpowiedzi w głowie.
Jakie błędy?
Matimor
19.09.2009, 11:59:52
Warning
: copy(Przyklad
.txt
) [function.copy]: failed to open stream
: No such
file or directory
Warning
: file_get_contents(.txt
) [function.file
-get
-contents
]: failed to open stream
file or directory
Warning: file_put_contents(.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied
Warning
) [function.file
-get
-contents
file or directory
Warning: file_put_contents(.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied
Warning
) [function.file
-get
-contents
file or directory
Warning
) [function.file
-get
-contents
file or directory
Warning
) [function.file
-get
-contents
file or directory
batman
19.09.2009, 12:09:15
Cytat
Warning: copy(Przyklad.txt) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory
Nie ma takiego pliku. W błędzie masz napisane, że nie ma pliku Przyklad.txt, a w kodzie podałeś ścieżkę /data/serwer. Sprawdź dokładnie jakie ścieżki ustawiasz, a następnie, czy podany plik istnieje.
Pozostałe błędy albo same znikną w momencie poprawienia pierwszego błędu, albo będzie musiał zrobić to samo, czyli sprawdzić ścieżki.
Matimor
19.09.2009, 12:11:25
Ten plik istnieje na serwerze... Dałem nawet adres względny www.cos.pl/data/serwer/Przyklad.txt i nadal ten błąd był...
batman
19.09.2009, 12:33:01
Skoro plik istnieje, to sprawdź, czy nie zrobiłeś literówki w nazwie pliku. Pamiętaj, że wielkość lite ma znaczenie. No i sprawdź, czy masz uprawnienia do zapisu nowego pliku.
Matimor
19.09.2009, 12:36:41
Wszystko jest nazwałem plik xxx, dałem chmod 777, dałem chmod 777 katalogowi i to samo :/
batman
19.09.2009, 12:40:01
A gdzie tworzysz nowy plik?
Matimor
19.09.2009, 12:40:29
W tym samym katalogu gdzie znajduje się przykładowy.
batman
19.09.2009, 12:47:59
No to jeszcze jedno pytanie.
Gdzie znajduje się skrypt, który kopiuje pliki? Też w tym samym katalogu do Przyklad.txt i nowy plik?
Matimor
19.09.2009, 12:50:02
Nie, znajduje się w osobnym katalogu.
Teraz mam taki błąd:
failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections
batman
19.09.2009, 12:54:33
Skoro skrypt, który kopiuje pliki znajduje się w innym miejscu, to do funkcji copy musisz podać nazwy plików wraz ze ścieżkami. Jeśli podasz tylko nazwę pliki, to skrypt będzie chciał go utworzyć plik w miejscu, w którym ten skrypt się znajduje. A że nie ma uprawnień, to zgłasza błąd.
Błąd który się pojawił oznacza, że nie możesz używać funkcji copy z adresami www. Ścieżkę musisz podać nie jako adres url, a jako ścieżkę katalogów na serwerze.
Matimor
19.09.2009, 12:55:39
Podawałem i w ścieżce i jaki http i mam nadal ten sam efekt...
batman
19.09.2009, 13:18:18
Napisz jaką masz strukturę katalogów od root-a począwszy. Wskaż gdzie jest skrypt, który ma kopiuje pliki oraz katalogi skąd o dokąd są kopiowane pliki.
Matimor
19.09.2009, 13:30:09
Ok zrobiłem to i działa, ale teraz mam inny problem. Jak mam wstawić adres pliku w http: jako touch? Na wcześniejszym hostingu się dało na VPS się nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.