niedługo działam w zend framework i sta te laickie pytania
chcę użyć pagewania wyników
kod poniżej
$select="SELECT tbil.BillingDataNadania, tbil.BillingID, tprz.BOK_skrot, rdok.nazwa_rodzaj_dokument, pliki.PlikNazwa FROM dbo.Table_Billing AS tbil JOIN LaczeV5.dbo.pliki AS pliki ON pliki.BillingID=tbil.BillingID JOIN dbo.table_przypisanie AS tprz ON tbil.BillingID=tprz.BillingID JOIN dbo.Table_Rodzaj_Dokument rdok ON rdok.id_rodzaj_dokument= tprz.Id_Rodzaj_Dokument WHERE (tbil.BillingDataNadania >='".$data_od."') AND (tbil.BillingDataNadania <='".$data_do."') AND tprz.id_oddzial IN (".$str.") AND tprz.id_rodzaj_Dokument IN (".$strdok.")"; $this->view->paginator = Zend_Paginator::factory($dbms->fetchAll($select)); $this->view->paginator->setCurrentPageNumber($page); $this->view->paginator->setItemCountPerPage(40);
ale coś mi suę putaj nie podoba
$this->view->paginator = Zend_Paginator::factory($dbms->fetchAll($select));
polecenie powyżej i tak robi select po wszystkich rekordach wyniku szukania pomijając pageowane, i trzeba długo czekać na wynik z bazy jeśli wyników jest dużo, a dopiero paginator wybiera sobie fragment tego dużego zbioru wyników szukania i wyświetla to na widioku
czy ktoś poda mi prosty przykład uzycia paginatora bo może ja coś źle robię
moim zdaniem to paginatorowi powinno się podać kryteria szukania i nr strony, a on sam powinien poszukać właściwego zakresu wyników, tak jest w symfony