Piszę skrypt importujący dane z innej strony. Ogólnie dziala to tak, że zewnętrzna witryna wywołuje mój skrypt wysyłając dane w $_POST, ktore ja przetwarzam i integruje w swoim portalu. Problem jednak jest taki, że logując w bazie
tablica wydaje się być ucięta:
POST Array ( [ip] => 77.181.31.93 [adverttype] => bieten [datum] => 1253734554 [privgesch] => privat [katid] => 1043 [unterkatid] => 1407 [advertid] => 58612 [image] => 1253734554-smile16.gif [kategorie] => Stellenmarkt [unterkategorie] => Ferien- & Nebenjobs [privat] => nein [versandpreis] => 0.00 [versandtext] => [anzahl] => 1 [anzart] => anzeige [preis] => 0.00 [beschreibung] => Soziale Berufe werden viel zu h
Tablica nie jest ucinana za każdym razem, lecz jeśli już jest to na tym samym polu [beschreibung]. Nie wiem czy jest tam wysyłany jakiś znak, który php interpretuje jako koniec tablicy. Również kiedy podstawię wartość pola pod zmienną np
$opis = $_POST['beschreibung'];
i pozniej chce wstawic wiersz do tabeli, łańcuch z zapytaniem ulega niespodziewanemu zakończeniu, tak jakby w zmiennej $opis siedziało coś co go ucina:
INSERT INTO ogloszenia VALUES (NULL, 2018,'Zusatzeinkommen Heilpraktiker!','Soziale Berufe werden viel zu h
w skrypcie próbowałem dać
utf_encode($_POST['beschreibung'])
ponieważ bazę danych mam w utf8, jednak nic nie pomogło. Problem musi leżeć gdzieś głębiej. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i/lub ma pomysł co może być jego przyczyną

dodam jeszcze moze że używaną wersją php jest 5.2.6, serwer apache 2.2.3
Pozdrawiam