Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Upload obrazków a IE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MateuszS
Witam, mam problem. Otóż pod FF obrazki wgrywają się na serwer, niestety przy IE występuje "Błąd" a przy obrazkach pobocznych "zly typ pliku (dopuszczalny jpg/jpeg). Niestety nie mogę pokazać jak to wygląda przy dodawaniu. Pozdrawiam.

http://wklej.org/id/156609/
Berg
Zmień linię 168, czyli
  1. if($img_type[$w] == 'image/jpg' or $img_type[$w] == 'image/JPG' or $img_type[$w] == 'image/jpeg' or $img_type[$w] == 'image/JPEG') {

na
  1. if($img_type[$w] == 'image/jpg' or $img_type[$w] == 'image/JPG' or $img_type[$w] == 'image/jpeg' or $img_type[$w] == 'image/JPEG' or $img_type[$w] == 'image/pjpeg') {

oraz linię 148
  1. if($primary_type == 'image/jpg' or $primary_type == 'IMAGE/JPG' or $primary_type == 'image/jpeg' or $primary_type == 'IMAGE/JPEG') {

na
  1. if($primary_type == 'image/jpg' or $primary_type == 'IMAGE/JPG' or $primary_type == 'image/jpeg' or $primary_type == 'IMAGE/JPEG' or $primary_type == 'image/pjpeg') {

Nie jestem pewien czy któraś z linii mi jeszcze nie umknęła, ogólnie chodzi o dodanie image/pjpeg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.