Robię do swojego CMSa zarządzanie plikami i jest tam opcja przenoszenia. pliku Chcę zrobić takie warunki:
1. Jeśli nowa lokacja ($newdirectory) równa jest '' (czyli pusta) lub '/' lub zawiera w sobie '.' (kropkę) to przenoszenie się nie wykonuje.
Jakiś czas temu to wszystko ładnie działało ale coś pokombinowałem (czyściłem skrypt żeby był mniejszy) i chyba coś namieszałem bo teraz nie działa.
Oto kod:
if(file_exists("../".$_POST['newdirectory'])==true && file_exists("../".$_POST['newdirectory']."/".$_POST['movefile'])==false) { rename("../".$directory."/".$_POST['movefile'], "../".$_POST['newdirectory']."/".$_POST['movefile']); } echo "<div class='popupdivshow'><h3>Plik o takiej nazwie juz istnieje w tej lokalizacji</h3><input type='button' value='OK' class='anuluj'></div>"; } elseif(file_exists("../".$_POST['newdirectory'])==false || $_POST['newdirectory']!='/' || strpos($_POST['newdirectory'],'.') || $_POST['newdirectory']!='') { echo "<div class='popupdivshow'><h3>Błędna lokalizacja</h3><input type='button' value='OK' class='anuluj'></div>"; } }
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam