Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Symfony Cache a dwa katalogi domeny
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Ravv
Witam.
Jak pozbyć się w Symfony problemu cachowania po wpisaniu adresu z "www." i bez "www."
Aktualnie tworzone są odrębne katalogi cache dla obydwu wersji (np. domena_pl i www_domena_pl). Trochę to bez sensu - wszak content strony jest przecież identyczny dla adresu z i bez "www.". A mi cachuje 2 razy :/...

Idzie to jakoś rozwiązać, by po wpisaniu adresu z lub bez "www." cache było wspólne?

Pozdrawiam.
Berg
Nie idzie, przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo (w dokumentacji też niestety nic nie znalazłem na ten temat). Jeśli masz problem z aktualizacją treści (np. usuwasz cache z jednej domeny a z drugiej nie chce się usunąć) to przy funkcji remove możesz podać drugi parametr określający z których domen ma być usuwany cache. Aby wywalić cały cache wystarczy dać *, np.
  1. $cache->remove('@sf_cache_partial?module=global&action=_menu&sf_cache_key=1', '*');

Jeśli takie rozwiązanie Ci nie pasuje to zawsze możesz napisać funkcje do wyświetlania widoku po czym cachować je przy pomocy klasy sfFileCache. Ale imo jest to rozwiązanie gorsze i bardziej czasochłonne niż używanie domyślnego systemu cache.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.